- Korzystaj również z internetowych wyszukiwarek, które są bardzo pomocne w zdobywaniu różnych materiałów i informacji. Nie zakładaj nowych tematów, jeśli odpowiedz na dręczące Cię pytanie można łatwo znaleźć w Internecie.
[google.pl]
- Temat, który zakładasz powinien być poprawnie i czytelnie zatytułowany. Niedopuszczalne są tytuły typu - HWDP itp. Zacznij od określenia problemu, który Cię interesuje. Przykładowo:
Straż graniczna [SG]
Wojsko [Woj]
Policja [Pol]
Służby specjalne [Spec]
Sprzęt [Equ]
Broń [Bro]
Inne [cokolwiek]
Staraj się też, jak najdokładniej określić w tytule, o co Ci chodzi. Tytuły powinny być konkretne.
Przykładowo, jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś o umundurowaniu Policji to temat winien brzmieć: [Pol] Jak wyglądają mundury polowe, galowe?
- Jeśli cytujesz, jakiś artykuł, wypowiedz itp. zawsze musisz podać źródło, z którego korzystałeś. Kopiowanie całych materiałów nie jest mile widziane.
- Milo nam będzie, jeśli zadbasz o ortografie i interpunkcje.
Odpowiadanie na tematy
- Oczekujemy, ze będziesz udzielał odpowiedzi na temat, a nie pisał dyrdymały.
- Korzystaj z funkcji edytowania postów (karteczka z ołówkiem).
- Nie odświeżaj bez wyraźnej potrzeby starych postów.
- Pisz w sposób czytelny i zrozumiały dla innych, slang nie jest tu mile widziany, aczkolwiek nie karzemy za niego.
- Jeśli cytujesz, jakiś artykuł, wypowiedz itp. zawsze musisz podać źródło, z którego korzystałeś. Kopiowanie całych materiałów nie jest mile widziane.
- Nie usiłuj na forum zamieszczać ofert kupna/ sprzedaży broni lub materiałów wybuchowych, a także linków do stron pokazujacych sposoby ich uzyskania lub skonstruOwania. Karą jest bezwzględny ban stały.
Ostatnie najważniejsze: spamuj z umiarem bo zaznasz mocy banmaszyny .
ZABRONIONE JEST ROZPOWSZECHNIANIE ZA OPŁATĄ TESTÓW DOTYCZĄCYCH REKRUTACJI DO SŁUŻB MUNDUROWYCH