Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Wodzu10
|
|
Ja uważam, że gin źle dobrał tabletki dla mojej dziewczyny. Bierze już ponad rok te same i co jakiś czas są jakieś problemy. Z początku krwawienia... Miała być zmiana tabletek i zmiany nie było bo drugi gin stwierdził, że te są dobre. Później miała jakieś zapalenie, minęło, później znowu się pojawiło. Co jakiś czas musi jakieś antybiotyki zażywać. I tak 2 opakowania jest wszystko ok a później na jakiś czas coś się pieprzy. A przy ostatnim zapaleniu, które się pojawiło to gin stwierdził, że coś we mnie nie tak co uważam za bzdurę bo jestem siebie pewien. Teraz przy każdym okresie ma bóle brzucha i to dość silne. Dzisiaj zwija się z bólu a wczoraj dostała okres. To normalne chyba nie jest? Te tabletki to Microgynon. Nie jestem do nich przekonany. Poza tym ostatnio zaczęła tyć nie mówiąc już o braku chęci na sex od pewnego czasu. Czy naprawdę są to dobre tabletki? Miała mieć teraz zmianę a się okazało, ze jeszcze 2 opakowania musi brać. Jak Ją znam to przez te 2 opako będzie ok i dostanie kolejne 2 a później znów będzie coś nie tak. |
Znawca -
 |
|
|
Sweet69
|
|
Brałam microgynon, zmieniłam na inne ale nie miałam takich jazd jak Twoja dziewczyna. W ogóle nie wiem co to za lekarze, którzy na upartego trzymają się jednych tabsów...może firma Schering im coś oferuje w zamian i co to ma być , że MUSI brać jeszcze 2 opakowania? Bez jaj, niech idzie do gina i ZARZĄDA zmiany tabletek, a jak nie, to niech idzie do jeszcze innego gina, jak trzeba to prywatnie i niech zrobi jakieś badania u kompetentnego lekarza.
acha, to że jesteś siebie pewien, to mało daje co Ci szkodzi zrobić badania? Może faktycznie ją czymś zarażasz? Pamiętaj że niektóre choroby u facetów przebiegają bezobjaowo a cierpią kobiety, przemyśl to.
pozdrawiam |
Ekspert -
 |
|
|
Wodzu10
|
|
No u pierwszego nie miała robionych badań i dostała te tabsy i zaczęły się jazdy. Poszła do drugiego, zrobił badania i stwierdził, że microgynon jest dobry ale dalej co jakiś czas coś się pieprz.y. Może rzeczywiście coś być we mnie chociaż mocno w to wątpię. No zobaczymy. Pogadam z dziewczyną, niech idzie do gina i zmieni tabsy. A to prawda, że 3 miesiące musi być przerwy przy zmianie tabletek? |
Znawca -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Nieprawda.
Czasem trzeba nowe tabletki zacząć brać bez 7 dniowej przerwy ,ale to już wam ginek powie/
|
|
Nadinea
|
|
hey, ja mam takie pytanie, tabletki antykoncepcyjne dzialaja niby w 100% jesli bierze sie je regularnie. Obecnie od 6-7 miesiecy biore harmonet, nie mialam jednak tabletek dobieranych na podstawie badan czy czegos takiego, dlatego zastanawiam sie czy jesli np sa one zle dobrane (po H czuje sie normalnie, wczesniej bralam cilest to czulam sie fatalnie) jest mozliwosc by jednak doszlo do zaplodnienia? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Nie. Działanie tabletek jest zachowanie niezaleznie od tego czy były wykonywane jakies badania przed rozpoczęciem brania czy nie. Spotkałam się bardzo często z opiniami lekarzy,że badania hormonalne robią tylko dlatego ,żeby uspokoić pacjentkę bo faktyczynie nic nie zmieniają.
Tabletki brane regularnie , niemieszane z lekami obniżającymi skuteczność są naprawdę pewną antykoncepcją.
|
|
cykkadaa
|
|
jedno krotkie pytanie
7-dniowa przerwa,ma to byc pelne 7 dni przerwy i na osmy dzien wypada tabletka czy na 7 dzien ma byc wzieta tabletka z ostatniego opakowania??
jesli zaczelam brac w piatek to nastepne opakowanie powinnam takze rozpoczac w pt??
pytanie moze banalne....
dziekuje z gory za odpowiedzi
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Dokałdnie tak jak napisałaś. Pełne 7 dni i zaczynasz tego samego dnia tygodnia jak rozpoczęłaś branie.
|
|
Astalav
|
|
Miarka dzieki z aodp w zamknięty juz temacie heh
rozumiem, ze to iz cykle skonczyc sie dzien wczesniej nie ma wpływu na skutecznosc ochrony?
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Nie nie ma.Spokojnie raz za czas mozna tak zrobić.
Zresztą wyciagnijscie ulotkę z szuflady i tam o tym jest!
|