Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
LukRecJa
|
|
|
|
Andromedaa
|
|
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
A nie masz plamenieć w czasie kiedy powinna być przerwa?
|
|
ES17
|
|
Dzisiaj konczy mi się 2 opakowanie tabletek i chcialabym skonczyc je brac. Kochałam się do ostatniej tabletki, wiec mam pytanie czy po tej tygodniowej przerwie mogę spokojnie przestac je brac, czy muszę kupic jeszcze 1 opakowanie? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Jeżeli nie będziesz się już kochać bez prezerwatywy po zakończeniu drugiego opakowania to możesz nie brać kolejnego.
Jeżeli jednak kochałaś się w przerwie po drugiem lepiej zacząć trzecie
|
|
xxfeciaxx
|
|
witam podczas przyjmowania pierwszych tabletek z opakowania pojawil mi sie niemaly siniak na rece wszystko minelo i teraz kiedy jestem przy koncu opakowania na łydce wyskoczyl mi caly okazaly pakiet,az sie przestraszylam tego widoku ,bo nigdzie sie nie uderzylam,aby spodziewac sie tego
i teraz pytanie czy moze to byc spowodowane tabletkami
niedlugo mam wizyte,ale do tego czasu nie wiem co moglo by mnie wzmocnic,rutonoscorbin czy cos??
czekam na odpowiedzi |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Niestety duża szansa,że siniaki pojawiają się z winy antykoncepcji hormonalnej Tabletki często negatywnie wpływają na układ naczyniowy, szczególnie nóg. Można spróbować tabletek magnezu i innych wzacniających ściany żył, ale konieczne może być odstawienie tabletek. Koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem.
|
|
LukRecJa
|
|
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|