Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
dort
|
mistrzu kiczu
|
|
Pytanko mam kobiety/dziewczęta do was: po jakim okresie czasu zrobić sobie przerwę w braniu tabletek ?? Jak to jest/było u was ??
Pytanie nr 2: po jakim czasie po odstawieniu organizm oczyszcza się, i dziewczyna zaczyna normalnie miesiączkować ??
z góry dzięki za odpowiedzi
Specjalista -
 |
|
|
Sweet69
|
|
biorę tabsy ponad 2 lata i nie zamierzam przerywac....
niektóre po odstawieniu mają normalnie miesiączki, innym się spóźniają.
Co do "oczyszczenie" nie wiem. |
Ekspert -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Szkoły są abrdzo różne
Jedni mówią 2-3 lata inni 5 lat. A jeszcze niektórzy, że dopiero jak planujecie dziecko<yes>
Czasem już przy 2 cyklu kobieta zaczyna normalnie miesiączkować, czasem się to może do 3-4 przedłużyć.
|
|
rakietaONA
|
|
z tego co wiem(własne doświadczenie-i ginekolog radzi)aby co dwa lat przerywać ale nie na dłużej niż trzy miesiąće tj.trzy opakowania.....
ja przerwy nie myśle robić-biore trzeci rok_dopiero jak bede chciała mieć baby odstawie oczyszcze organizm i to bedzie moja przerwa
|
Aparatka27
|
|
Mój lekarz mówił, że to jakaś bzdura z tymi przerwani na 3 czy 4 miesiące. Organizm nie jest w stanie wrócic do normalnej równowagi w tak krótkim czasie.
Po całkowitym odstawieniu zaś jedne dziewczyny nie mają probolemów z miesiączkowaniem inne mają. Kiedyś w to nie wierzyłam ale teraz połowa moich koleżanek ma problemy z zajściem w ciąże albo pojawiają się komplikacje w jej trakcie. 2 nawet po pół roku nie miały jeszcze okresu... |
 |
|
|
dort
|
mistrzu kiczu
|
|
dzięki dziewczęta za odpowiedzi, sogi poszły komu weszły
Specjalista -
 |
|
|
rakietaONA
|
|
znalazłam na necie że całkowite oczyszczenie organizmu po braniu przez dłuzszy czas tabletek to az 3 lata!!!!!!!!!!!a co do zaburzen miesiaczkowania po odstawieniu to do roku wszystko powraca do normy;
|
kempa15
|
|
Witam:) mam pytanie dla tych co sie znają... czy jeżeli moja dziewczyna dziś o 21 albo później dostanie okres to czy pierwszą tabletkę może zjeść jutro o 20?? |
 |
|
|
Sweet69
|
|
niech weźmie dzisiaj jak dostanie okres, czyli np. o 21 a jutro niech weźmie o 20 i niech się trzyma tej godziny.
to tabletki dwuskładnikowe?
i pierwsze opakowanie? |
Ekspert -
 |
|
|
kempa15
|
|
a przypuśćmy że sie bedzie źle czuła i o 20 pójdzie spać i rano sie obudzi z okresem to mozliwe ze go dostała o 20.10 a tak samo możliwe że o 6 rano... to jak weżmie o 20 następnego dnia to sie coś stanie
yasminelle
2 opakowanie ale miała 2 miesiace przerwy |
 |
|