Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Ralh
|
|
Moja dziewczyna zapomniała wzi±¶c ostatni± tabletke Cilestu, wzięła j± 24 godziny póĽniej, czyli w dniu który powinien być pierwszym z siedmiodniowego okresu przerwy. W zwizku z tym czy powinna wydłużyć okres przerwy o ten jeden dzień, czy też powinna zacz±c brać kolejne opakowanie tabletek w normalnym terminie(tak jakby przyjeła wszystkie tabletki z poprzedniego opakowania w normalnym terminie)? |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
ajjj zle zrobila... mogla nie brac w ogole i zrobic 7 dni przerwy... tez tak mozna..
moim zdaniem powinna zrobic 7 DNI PRZERWY, normalnie czyli przesunie sie to o 1 dzien (jak brala pierwsza w piatek, wezmie teraz w sobote) . Tylko teraz dla pewnosci zabezpieczajcie sie prezerwatywa przez 7 kolejnych dni..
(jak sie pomylilam to prosze mnie poprawic)
Zmieniony przez - butt3rfly w dniu 2006-04-09 22:17:35
|
Specjalista -
 |
|
|
Przemek198
|
|
a powiedĽcie mi drogie kolezanki, takie przesuwanie brania tabletki półgodzinne, godzinne moze miec jakies negatywne skutki?
|
butt3rfly
|
|
Nie. spokojnie mozesz przesuwac do 3 godzin. Wazne, zeby brac o stalej porze
|
Specjalista -
 |
|
|
Przemek198
|
|
Ja jako chłopak raczej tabletek nie biore i tym bardziej nie przesuwam
Chdzi mi o moj± kobitke.
Dziekuje bardzo za odp.
|
szczur4
|
|
Sprawa wyglada tak, dziewczyna bierze tabletki juz od dluzszego czasu, ostatnio po 7 dniach przerwy wziela pierwsza tabletke nowego opakowania i kochalismy sie bez zabezpieczenia tego dnia. Zastanawia mnie czy tego dnia ktorego sie kochalismy dzialaly jeszcze wczesniejsze tabletki czy ta ktora wziela tego dnia. |
 |
|
|
slonce_m
|
ŻABCIA
|
|
nie masz się czym martwić, pigułki działaj± ci±gle, nawet w trakcie 7 dniowej przerwy - tak już jest to wszystko skonstruowane, żeby chronić przed ci±żę przez cały okres brania pigułek
Ekspert -
 |
|
|
szczur4
|
|
dziekuje bardzo sloneczko za odpowiedz, to moge byc wkoncu spokojny |
 |
|
|
evernever
|
|
nie wiem czy bylo podane bo nie chce mi sie calego tematu czytac.
a wiec ostatnie badania wykazuja ze u kobiet które przyjmowały tabletki anty, zmniejszyło ryzyko rozwiniecia sie rzs (reumatoidalnego zapalenia stawów które często dopada kobiety w wieku od 30 wzwyż)
|
|
Gosia512
|
|
Pytanie do dziewczyn, które pal± papierosy i bior± tabletki antykoncepcyjne "Logest". Na ulotce do nich było wspomniane że nie można palić papierosów, jednak ja nie mogę przestać, mam obawy czy skoro papierosy zmniejszaj± działanie tabletek to czy można normalnie się kochać bez prezerwatywy. Ja wczoraj zaczęłam brać dopiero drugie opakowanie Logest-u, a chciałabym zacz±ć współżyć, lecz pytanie "czy mogę bez prezerwatywy nie obawiaj±c się że zajdę w ci±że" mnie męczy...
Jak wy poradziły¶cie sobie z tym problemem?? |
 |
|