Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Johnnyy
|
|
Dziekuje za szybka odpowiedz. Zastanawia mnie tylko fakt, ze przez pierwsze dwa opakowania , nie miala takiego problemu . Czy to mozliwe , ze pewnne skutki uboczne moga sie pojawiac wlasnie np z 3 opkaowaniem ? I nprawde yasminelle ma skladnik moczopedny ? bo nigdzie tego sie nie doczytalem w ulotce.
Mimo wszystko jestem troche spokojniejszy ;D |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Ma tak samo jak Yasmin.
Przez co nie ma efektu puchnięcia(magazynowania wody).
Jeżeli Cię to dręczy zóbcie test 10 zł a spokojny sen.
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2007-09-24 22:05:55
|
|
Johnnyy
|
|
W srode uderza do ginekologa ;] Jestem juz spokojny tylko sie zastanawiam czemu przy pierwszych 2 opakowaniach nie miala tego problemu. |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Tak to bywa, czasem pewne efekty uboczne uwidaczniają się później.
|
|
naliii
|
|
|
|
Dorottt
|
|
a ja mam kolejny dylemat...
jak wiecie biorę poraz pierwszy tabletki anty...biorę od 13.09 i pytanie czy jestem już chroniona???
Chciałam jeszcze tylko dodać, że niestety mam troszkę plamienia po Harmonecie, ale wszystkie inne dolegliwości ustały więc mam nadzieję, że to też minie. |
 |
|
|
Sweet69
|
|
od pierwszej tabletki, przyjetej w pierwszy dzień krawawienia jesteś chroniona - chyba że na ulotce piszą inaczej ale ja się nie spotkałam z tabletkami które by zaczynały chronić po jakimś czasie.
|
Ekspert -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Jesteś chroniona
Te plamienia powinny niedługo ustać. Jeżeli przy kolejnym opakowaniu będą się utrzymywać to można myśleć o zmianie na coś "mocniejszego".
|
|
mada6035
|
|
Od dwóch lat stosuję harmonet i jestem bardzo zadowolona,skutki uboczne są minimalne jesli są-bóle głowy częste,ale zawsze miałam z tym problem,więc winy nie przypisuję tabletkom.Dodatkowo przytyłam tylko w biuście,więc nie jest to znowu takie straszne ;)Moje pytanie brzmi-czy powinnam porozmawiac z lekarzem o zmianie tabletek na takie które zawierają większą ilośc hormonów?Bo harmonet dostalam jako moje piwresze tabletki i dobrze mi z nimi a teraz jestem już dorosła kobietą,więc może powinnam je zmienić?
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
|