Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
mada6035
|
|
Dziekuję za odpowiedź,szczerze mówiąc dopiero z tego forum dowiedziałam się,że harmonet to tabletki dla młodych kobiet,wcześniej nic takiego nie obiło mi się nawet o uszy.A swojego czasu tez wydawało mi się,że im mniejsza zawartośc hormonów tym większa szansa na to,że tabletki nie zadziałają w pewnych warunkach tak jak powinny,ale poczytałam to co pisaliście i moje obawy się rozwiały :)
|
Dorottt
|
|
Zapomniałam wziąść dziś pigułkę :(....zawsze biorę o 7 rano a teraz będę miała możliwość wziąść dopiero około 20.00 wieczorem...co robić??? wziąść wieczorem a potem jutro normalnie rano???
|
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Ech baby.
Wziąć o 20 potem normalnie. Ale teraz min tydzien z gumką. Bo 12 h minie.
ps noś opakowanie w portfelu.
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2007-09-26 08:35:57
|
|
rakietaONA
|
|
tak,wziąść wieczorem jak wrócisz-a jutro normalnie rano-zależy jeszcze która to tabletka z opakowania???-no ale dla świętego spokoju tydzień w gumkach
|
Dorottt
|
|
Dzięki...
zawsze miałam w torebce...zmieniłam torebke i zapomniałam... |
 |
|
|
cykkadaa
|
|
wczoraj sie czyms zatrulam mniej wiecej na ta godzine o ktorej powinnam wziac tabletke odczekalam az poczulam sie lepiej i z lekkim opoznieniem wzielam ją(wiem ,ze krotkie opoznienie nic nie powoduje),ale pytanie jest takie,skoro tabletka wchlania sie 3-4 godrzin i najwazniejsze,aby w tym czasie nie zwymiotowac lub nie dostac biegunki,a jesli zdarzylo sie to zaraz przed wzieciem tabletki,to czy jest ona dobrze wchlaniana??moge spokojnie wspolzyc czy musze np.z guma?
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Jeżeli wymiotowałaś PRZED to chyba logiczne ,ze to nie wpływa na późniejsze wchłonięcie tabletki.
Czyli jesteś w zabezpieczona.
|
|
cykkadaa
|
|
jestem poczatkujaca,ale dziekuje za cierpliwosc :)
|
Sweet69
|
|
jeżli po przyjeciu tabletki nie było wymiotów ani biegunki, możesz spać spokojnie.
|
Ekspert -
 |
|
|
kempa15
|
|
witam:) czy alkohol zmniejsza skuteczność tabletki?? |
 |
|