Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Nic mnie zmieniać.
przy pierwszym opakowaniu plamninia są praktycznie zawsze, nawet przy drguim to norma. Dopiero gdy po trzecim nie mijają , należy zmienić tabletki.
Póki co bierz spokojnie, plamienia powinny zanikać.
|
|
Dorottt
|
|
|
|
GoldenEyes
|
|
do miareczki:
czy to prawda,ze tabletki drugiej generacji mniej obciażają żyły??
jesli przy braniu tabletek z III zaczely wystepowac problemy z ukladem naczyniowym nóg to czy zmiana na tabletki z II może wyjsc na lepsze??
zastanawiam sie wlasnie nad zmiana.....
Specjalista -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Słyszałam taką opinię.
Ale mają inne skutki uboczne. Masz silne dolegliwości żylne, czy tak prewencyjnie?
Btw mój ginekolog poradził brac magnez i B6.
|
|
GoldenEyes
|
|
teraz biorę novynette i na jednej nodze w zgeciu kolana wyskoczyly mi żyły cos jak poczatek zylakow,jeszcze nie jest zle,wiec jak najszybciej wybieram sie do mojego ginekologa(przy doborze tabletek nie zapytala czy w rodzinie jest skłonnosc do zylakow) i stad chcialam twoja porade
wlasnie o witaminie B6
tez uslyszalam,ale troche zapozno...
jesli przerzucilabym sie na II generacje ,zaczelabym brac witamine B6 ,ewentualnie kupilabym vitaleg to zylaki nie powinny postepowac??jak myslisz,ogolnie slyszalam o podobnych przypadkach do moich i takie zmiany pomagały
Specjalista -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Początki na pewno da się zatrzymać.
Mozesz też jakąś maść z kasztanowcem spróbować.
Koniecznie pogadaj z ginkiem.
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2007-10-04 18:49:03
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
moloszek
|
|
Witam, mam pytanie. Moja kobieta je pierwszy miesiąc tabletki. Zaczęła w pierwszym dniu okresu. Po 21 dniach zrobiła przerwę. Powinna ona trwać 7 dni i wtedy rozpocząć się okres. Złożyło się tak (nie wiem dlaczego i tu proszęo wyjąsnienie) że dostała okres w 3 dniu od zaprzestania brania pigułek. Czy nie powinno być tak, że okres podcza brania tabletek wypada równo po 7 dniach ( w tej przerwie od łykania?)
Teraz kolejune pytanie. Kiedy wziąć tabletki? Po 7 dniach od ostatniej pigułki czy jak? Bo okres przecież powinien być później. hmm
Proszę o jakieś info. Z góry dziękuję :) |
 |
|
|
ariadne
|
|
Krwawienie może się zacząć każdego dnia przerwy.
Przerwa ma trwać 7 dni niezależnie od tego, którego dnia wystąpiło krwawienie.
Jeśli przerwa będzie dłuższa, działanie antykoncepcyjne nie zostanie zachowane.
Polecam poczytanie ulotki.
|
 |
|
|
crs_sc
|
|
Powinna ona trwać 7 dni i wtedy rozpocząć się okres
No nie bardzo. Okres dziewczyny dostają różnie, ale właśnie 3 dnia mniej więcej tak to powinno wypaść. 7 dzień też się zdarza - ale nie jest to "normalne". Bez względu na to którego dnia dostanie powinna po 7 dniach zacząć nowe opakowanie. Przerwę można skrócić np o 1 dzień - ale wydłużyć już nie można pod żadnym względem bo jak napisała osoba wcześniej skuteczność zostanie zmniejszona Trochę chaosu w mojej wypowiedzi ale powinieneś zrozumieć ...