Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
GoldenEyes
|
|
|
|
kempa15
|
|
ufff oki dziekuje za szybką odp;) |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
kempa15
|
|
|
|
Dorottt
|
|
a ja mam pytanie czysto techniczne....jaka jest toleracja czasowa przyjmowania tabletek, tzn jaki jest maksymaln różnica czasowa np. zawsze biorę o 6 rano...jakie mogę mieć odcylenia max, żeby nie zaburzyć regularności?? 10, 15, 30, 60 więcej minut, godzin? |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
do 12 godzin jesli się spóznisz nic sie nie stanie,skutecznosc zostaje zachowana
jest jeden rodzaj tabletek -Cerazette -przy ktorych juz godzinna przerwa moze spowodować,ze skutecznośc będzie zachwiana
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2007-10-22 10:53:38
Specjalista -
 |
|
|
Verka_
|
|
Aż 12godzin????! Aż nie chce mi się wierzyć!!!? Mi się zdawało że 3-4 godziny... jeśli w tym czasie nie weźmie się tabletki to cykl nie zostaje zaburzony, a ochrona anty cały czas dział... Myślałam, że po tym czasie, gdy upłynie... cykl jest rozregulowany i przez następny tydzień trzeba się dodatkowo zabezpieczać? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
To jest tak:
Tabletki nalezy brać o stałej porze np wieczorem lub rano. Pewne nawet kilkugodzinne opóźneinia nie wpływają na skuteczność. W przypadku, gdy się zapomni wziąć tabletki o porze keidy zwykle bierzesz masz te 12 h i jeżeli w tym czasie weźmiesz skuteczność aanty jest zachowana.
Ale im częściej bedziesz brać o różnych godzinach tym większa szansa zapomnienia, plamień zmiany dnia krawienia z odstawienia itp.
Dlatego najlepiej używać przypomnienia.
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2007-10-22 20:10:12
|
|
GoldenEyes
|
|
ale jak juz ci sie zdarzy zapomniec to zawsze jest te 12 godzin-fakt,ze sporo i bardzo dobrze
im wieksza systematycznosc tabletek tymbardziej jest wszystko ustabilizowane
Specjalista -
 |
|
|
CZB
|
|
Moja dziewczna brala kolo roku hormonet(chyba tak to sie pisze) ale odstawila dlatego ze bardzo zmalalo jej libido. Przestala brac w sierpniu tego roku. Mysli zeby znowu zaczac brac, ale inne. Pytanie brzmi nastepujaco.
Czy sa tu panie ktore braly hormonet i pozniej zmienialy na inne? Jak ta to na jakie? Czy mialy spadek libido po hormonecie? Czy po wszystkich tabletkach spada libido, a moze przez niektore wzrosnie ?
Dzieki na przyszlosc za odpowiedzi. |
 |
|