W części krajów obok 21 tabletek z hormonami jest 9 z placebo lub witaminami.
Może kartonik jest niezmieniony.
ale na opakowaniu - tym "kartoniku" jest wlasnie microgynon 21 - jest 21 tabletek w listku ale blistra podpisana jest jako microgynon 30... nie mam zadnych dodatkowych tabletek... chodzi mi o oznaczenie opakowania a oznaczenie na blistrze...
lepiej nie ryzykuj dopóki farmaceutka ci tego nie wyjaśni
skoro to twoje drugie opakowanie,okres-krwawienie między opakowaniami może w ogóle nie wystąpić(taka sytuacja(że nie masz okresu) może pojawiać się przez pierwsze trzy miesiące brania i jest rzeczą normalną)ewentualnie może wystąpić plamienie.Po trzech miesiącach wszystko powinno się usabilizowaćpozdro
ps.w czasie przerwy okres występuje zwykle między 2-5 dniem,jak nie dostaniesz to normalnie wezmierz tabletke po przerwie;
Zmieniony przez - rakietaONA w dniu 2007-11-03 12:15:01
Mam takie małe pytanko... :) Pytam dla pewności, żeby się upewnić :) A chodzi mi o to że.. skończyłam niedawno pierwsze opakowanie tabletek i teraz mam przerwę.. powinnam zrobić 7 dni przerwy.. Czyli jeżeli zaczęłam jeść pigułki w niedzielę, a przestałam w sobotę po 21 dniach to teraz powinnam wsiąść nową jutro w niedziele? Tak.. dobrze mówię.. a i jeszcze takie pytanko.. jeśli chcę zmienić godzinę zażywania pigułek z 19 na 18 to najlepiej właśnie od nowego opakowania? I nie będzie miało to żadnego wpływu na ochronę anty :) ?