Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
To grzecznie pytaj w innym temacie.
|
|
GoldenEyes
|
|
dobra poslużę za ksiązkę od biologii :do zapłodnienia może dojść tylko poprzez dostanie sie spermy do pochwy,
więc-jesli nie będziesz miał rąk brudnych od spermy to w zaden ludzki sposób jej nie zapłodnisz
Specjalista -
 |
|
|
Sweet69
|
|
po raz kolejny k*wa zmieniam tabletki
był już yasmin
microgynon 21
novynette
zastanawiam się nad harmonetem...jakieś propozycje?
|
Ekspert -
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
tez brałam novynette i muszę to cholerstwo zmienić
i zastanawiam sie podobnie jak ty nad harmonetem,piersi przy nim ładnie sie powiększają i ogolnie najwiecej pozytywnych opinii o nim słyszałam,
ale to sie okaże po wizycie u naczyniowca czy w ogole jakies bedę mogła brac
a tobie co było po nich?bo mi zyły zaczęlo na nogach wywalać,jakbym dalej brała to mogłam sie zakrzepicy dorobic....
Specjalista -
 |
|
|
butt3rfly
|
|
|
|
Sweet69
|
|
po yasmin, miałam zasuszycę w pipce, zerowe libido.
po microgynonie masakrycznie włosy mi sie zaczęły przetłuszczać i jakieś syfy niewiadomo skąd mi wyskakiwały.
a po novynette mam jakieś humorki z dupy i gowniane libido...
|
Ekspert -
 |
|
|
cclaudi6
|
|
ja biore yasmin, strasznie po nich schudlam waze teraz 44 kg za to moje piersiz zrobiły sie bardzo miekkie a wczesniej byly jedrne i twarde, tradziku juz nie mam. Ogolnie wporzadku sa dla mnie te tabletki. |
 |
|
|
lola20
|
|
Mam pytanie, chce wybrac sie do ginekologa na badanie i tabletki (pierwszy raz) Jestem ciekawa jak wyglada sprawa z tymi tygodniowymi przerwami - rozumiem ze robic je trzeba bo bylaby to zbyt duza ingerencja w organizm tak? Okres sie skraca w wiekszosci przypadkow? Jest mniej czy bardziej obfity? Jak wyglada seks w tej tygodniowej przerwie? :) dziekuje z gory za odpowiedzi |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
w ciągu 7-dniowej przerwy ma wystapic krwawienie,czasem wystepuje drugiego dnia a czasem czwartego bez wzgledu na to jak długo trwa i tak na ósmy dzień musisz zacząc nowe opakowanie
krwawienie jest o wiele słabsze niż normalny okres,jedynie przy pierwszym opakowaniu organizm dopiero sie dostosowuje
podczas przerwy działanie tabletek jest zachowane i nie trzeba stosowac dodatkowych metod pod warunkiem,że zaczniesz po niej kolejne opakowanie
Specjalista -
 |
|
|
Tassilo
|
|
a ja mam takie pytanka: (pewnie już było nie raz ale trochę mi sie nie chce przeglądać tych 100 stron:))
Jakie konsekwencje (i czy w ogóle) powoduje wzięcie 2-3 opakowań tabletek po kolei, tzn bez 7-dniowej przerwy między nimi? Czy w jakiś stopniu zmniejsza się wtedy ich skuteczność, ewentualnie czy jest to bardzo niekorzystne dla organizmu?
I jeszcze jedno- słyszałem kiedyś, że co jakiś czas trzeba zrobić przerwę w braniu tabletek, na okres jednego opakowania. Czy to prawda i co jaki czas taka przerwa jest wskazana??