Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Łączenie opakowań nie jest bardzo szkodliwe. Ale zaleca się nie więcej niż 3 pod rząd. Ryzyko jest takie, że w czasie kiedy miała być przerwa mogą i tak być plamienia(ale nie zawsze tak jest)
Co do przerw w braniu, to raz na kilka lat(od 2 do 5 zalezy który lekarz co mówi )zaleca się 3 cykle bez tabletek.
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2007-11-14 18:23:04
|
|
Tassilo
|
|
dzięki Miareczko:) trzymaj soga:)
|
KissMisiaa
|
|
hejka laseczki, mam mały dylemacik. Biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne o godzinie 21 czasami zdarzy mi się troszkę później lecz nigdy nie przekracza to jednej godzinki. No, ale wracam do problemu, kiedyś pytałam się swojego ginekologa o zioła i herbaty odchudzające. Lekarz powiedział, że mogę je pić, ale maksymalnie do 3 godzin do wzięcia tabletki. Jeśli pije SlimFigurę ok 18 to czy ona ma jakiś wpływ na tabletkę, która biorę o 21??
Ja osobiście myślę, że nie wpływają na skuteczność (oprócz dziurawca), ale wole poznać waszą opinię kobitki i się upewnić co do nich...
|
Sweet69
|
|
po co to pijesz? Jak chcesz coś zrzucić to porób brzuszki....
a tak w ogóle to zobacz na opakowaniu jakie są tam zioła, jeśli któregoś się nie zaleca przy pigułach anty to masz odp...
... |
Ekspert -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
I nie powinny zawierać kruszyny i seneau bo działają przeczyszczajaco.
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2007-11-15 16:45:53
|
|
GoldenEyes
|
|
jakbyś piła zioła niedługo po wzieciu tabletki a one działałyby przeczyszczająco to mogłoby wpłynąć na skuteczność,ja na twoim miejscu nie piłabym tego typu herbatek przez pierwsze 3-4 godziny od wziecia
Specjalista -
 |
|
|
bziku00
|
|
witam wszystkich
mam dwa krotki pytanka - czy to prawda ze od tabletek anty powiekszaja sie piersi? i czy bol spowodowany okresem jest mniejszy?
|
GoldenEyes
|
|
piersi w wiekszości rosną
ból jest mniejszy tak samo jak krwawienie i to o wiele,choć dla niektorych dziewczyn wciąz może byc uciążliwy,ale to raczej rzadkośc
Specjalista -
 |
|
|
bziku00
|
|
|
|
kempa15
|
|
Witam mam pytanie na przyszłość:P Jeżeli moja dziewczyna :
1. wyciagała tabletke i ją straciła to co wtedy bierze nastepną i cykl trwa 1 dzień krócej bez żadnych konsekwencji??
2. miała biegunke lub wymioty w przeciągu 3 godzin od wziecia tabletki bierze kolejną i cykl trwa 1 dzień krócej bez żadnych konsekwencji??
3. zapomniała ze wzieła tabletke i bierze 2 tego samego dnia cykl trwa 1 dzień krócej bez żadnych konsekwencji??
za odp dziekuje;) |
 |
|