Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
GoldenEyes
|
|
czy jezeli brałam ostatnią tabletke w niedziele i sie kochalam w niedziele rano to jest jakas mozliwosc wpadki?;->
jeżeli zapomniałabyś ją wziąć to byłoby ryzyko,ale tak to nie masz powodów do obaw
Mam pytanie-czy to prawda,że podczas brania tabletek krwawienie z odstawienia będzie miało miejsce nawet wtedy kiedy kobieta będzie w ciąży?
kiedy kobieta zachodzi w ciażę nie powinna brać przez jej czas tabletek
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2007-11-20 23:05:01
Specjalista -
 |
|
|
mada6035
|
|
To oczywiste,ale jeżeli kobieta współżyje to zdarzają się przypadki,że nawet przy zabezpieczeniu tabletkami zachodzi w ciążę i teraz moje pytanie czy jeżeli zajdzie w ciążę podczas brania tabletek (a o tym nie wie) to czy krwawienie się pojawi?Czy brak takiego krwawienia równiez jest oznaką ciąży tak jak brak normalnego okresu?
|
kempa15
|
|
no ja jakoś o takim czymś nie słyszałem zeby brała regularnie i zaszła... |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
Czy brak takiego krwawienia równiez jest oznaką ciąży tak jak brak normalnego okresu?
jeżeli podczas przerwy krwawienie nie wystapi to do ginekologa,bo może byc podejrzenie ciąży i jeśli lekarz ja stwierdzi to będzi ci kazał odstawic tabletki,bo zresztą po co ci wtedy
(nie licząc tych pierwszych trzech opakowan ,przy ktorych krwawienie może nie wystapić i nie musi być to oznaką ciąży)
Specjalista -
 |
|
|
robson_88
|
|
jeżeli panna łyka tabletki regularnie to czy jest w miesiącu okres w ktorym jest płodna? |
 |
|
|
magdaleeen
|
|
czy jest na forum ktoś kto bierze YASMINELLE?
Jeśli tak napiszcie proszę czy występują u Was jakieś skutki uboczne brania tego preparatu.
Ja codziennie na wieczór puchnę, wydyma mi brzuch i jestem jak w 6 miesiącu ciązy.
Biegam zawsze rano do toalety mam problemy żołądkowe.Czuję że urusły mi piersi, na wadze nie widzę żebym przytyła.
Strasznie mam suchą skórę odkąd biorę te tabletki.Jest to moje 2 opakowanie i chyba na tym zakończę.Robiłam wyniki krwi i mam opodwyższone żelazo.......podobno to efekt hormonów!!!!! |
 |
|
|
Dorottt
|
|
jeżeli panna łyka tabletki regularnie to czy jest w miesiącu okres w ktorym jest płodna?
robson_88...litości...przecież podstawą tabletek antykoncepcyjnych jest zatrzymanie owulacji aby nie dopuścić do zapłodnienia...po co było by brać tabletki anty skoro jakiś okres w miesiącu byłby płodny? |
 |
|
|
kempa15
|
|
moja dziewczyna bierze i nie ma ŻADNYCH skutków ubocznych wiec chyba powinnaś zmienić... |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
jeżeli panna łyka tabletki regularnie to czy jest w miesiącu okres w ktorym jest płodna?
NIE...jak bierze regularnie ..
poza tym kiedy bierze się tabletki anty nie ma czegoś takiego jak dni płodne
ryzyko wpadki może wystapić przy zapomnieciu wziecia tabletki,badz branie w tym czasie okreslonych antybiotyków
Magdaleen-yasminelle zawierają drospirenon-składnik ten ma działanie moczopędne(specjalnie po to,zeby uniknąć zatrzymywania wody w organizmie) wiążę sie z tym to,że skóra się wysusza.Jest to dobre dla kobiet ,ktore mają tradzik,jesli ty masz za to zdrową cere to zwyczajnie robi sie bardziej sucha
poza tym,w pierwszym opakowaniu organizm dopiero sie przwyczaja i wyst. m.in. bóle głowy,zmiany nastrojów,jeśli ty jednak bardzo zle znosisz te tabletki to udaj się do ginekologa skonsultować z nim zmiane-najlepiej niech zrobi badania hormonalne,bo podejrzewam,ze jak wiekszosc zapisał ci je bez odpowiednich badań
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2007-11-22 18:15:49
Specjalista -
 |
|
|
magdaleeen
|
|
Dzięki za odpowiedź .
Tak właśnie jest z tym odwodnieniem, moja skóra prosi o pomoc.Tylko to trochę nie trzyma sie kupy, bo brzuch mam wydęty i taki wodnisty.
Co do badań hormonalnych to oczywiście nie zlecił mi zrobić.
Może zrobie je sama i pójde z gotowymi wynikami.tylko teraz co to z wyniki jak jestem na jasminelle.....
Czy te badania hormonalne robi sie w konkretnym dniu cyklu i które hormony trzeba zbadać?????
Dzieki za odpowiedź! |
 |
|