Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Sani_
|
|
narkoza i tabletki? czy jakoś wpływa narkoza na działanie tabletek? |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
magdaleen,wybierz sie do ginekologa niech zrobi ci cytologie,jezeli jej wynik bedzie miec przeciwwskazania do preaparatu to ginekolog odesle cię do konkretnego lekarza,bądz każe ci je zaprzestac brać
Specjalista -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Golden-a co ma wynik cytologii do tego czy dobrano dobrze tabsy?
|
|
GoldenEyes
|
|
jak brałam tabletki to lekarka mi ją zrobiła i okazało się ,że mam przeciwwskazania do praparatu i odesłała mnie do naczyniowca..
poza tym te badanie jej nie zaszkodzi
a wczesniej wspomniałam jeszcze o badaniach hormonalnych
Specjalista -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Nie no krzepliwość czy hormony to rozumiem
|
|
lola20
|
|
Mam pytanie.. jestem w polowie 1wszego opakowania Novynette, czuje sie ok, nie mam chyba zadnych skutkow ubocznych(czuje sie bdb) oprocz tego ze wyskoczyla mi na rekach i udach swedzaca wysypka:/ Czy ktoras z Was borykala sie z takim problemem przy praniu tych tabletek? Bylam u lekarza rodzinnego bo nie mialam rozyczki jak bylam mala no ale to nie rozyczka.. przepisala mi tabletki na alergie, czy moge je brac spokojnie czy jest ryzko obnizenia skutecznosci tabletek? |
 |
|
|
lusia87
|
|
Witam :) chciałabym prosić o małą rade... Od 1 listopada zaczełam brać Novynette, są to moje pierwsze tabletki i biore je codziennie o stałej porze. W tej chwili jestem w trakcie przerwy w której powinno się pojawić krawaienie. I tu właśnie mam pytanie jeżeli normalnie okres pojawiał mi się co 27- 29 dni to czy teraz pojawi się od razu już po 21? I czy jeżeli sie nie pojawi to 8 dnia zacząć nowe opakowanie? pozatym odkąd zaczełam brat tabletki to występouje u mnie plamienie na brązowa/krwawienie... W takiej sytuacji poznam kiedy mam to krwawienie z odstawienia? Lekarz powiedział mi że po 3 opakowaniach powinno mi przejść... poza tym innych skutków ubocznych nie mam... Z góry dziekuje za odpowiedź :) |
 |
|
|
ariadne
|
|
lusia87,
Krwawienie może być i pierwszego i ostatniego dnia przerwy, może też w ogóle nie wystąpić. Najważniejsze to rozpocząć kolejne opakowanie po 7 dniach, nawet jeśli krwawienia nie ma, tylko wtedy zostanie zachowana ciągłość działania antykoncepcyjnego. Przez pierwsze trzy miesiące mogą występować różne plamienia itp. z czasem wraca to do normy.
Zmieniony przez - ariadne w dniu 2007-11-24 18:35:00 |
 |
|
|
lusia87
|
|
Rozumiem. Dziękuje Ci bardzo! |
 |
|
|
lola20
|
|
Czy potrafi mi ktos odpowiedziec na moje pytanie? -jak jest z braniem lekow przeciw alergii, czy zmniejszaja skutecznosc tabletek anty., co z ta cholerna swedzaca wysypka:(( pomozcie.. |
 |
|