Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
GoldenEyes
|
|
sprawdz na ulotce novynette pod punktem :oddziaływanie z innymi lekami(inetrakcje)-nic o lekach na alergie nie pisze,prawda?
jezeli bardzo sie obawiasz po prostu zadzwon do gienkologa się zapytać
p.s.licz sie z tym,ze leki na alergie mogą powodować m.in.zawroty i bóle głowy,najlepiej bierz je na noc ,bo w ciągu dnia nie można po nich np. jezdzic samochodem i jest sie sennym,mówię ci o tym,żebyś o te objawy nie obwiniała tabletek antykoncepcyjnych
Specjalista -
 |
|
|
naliii
|
|
takie pytanie... po 21 dniach brania tabletek robie 7 dni przerwy, w trakcie tej przerwy choruje, biore leki (aspiryna C, Tussipini). Czy te leki wpływaja na działanie tabletek i czy w czasie przerwy leki (nie tylko te ale i inne o których wiadomo ze moga osłabić działanie tabsów) moga obniżac działanie tabsów?
|
GoldenEyes
|
|
czy w czasie przerwy leki (nie tylko te ale i inne o których wiadomo ze moga osłabić działanie tabsów) moga obniżac działanie tabsów?
sama sobie odpowiedziałaś skoro wiadomo o nich,że mogą osłabiac działanie tabsów to po co ryzykować-gumka w ruch
Specjalista -
 |
|
|
kempa15
|
|
no ale w sumie podczas 7 dniowej przerwy niebierze sie tabletek wiec nie ma chyba czego osłabiać ?? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Jeżeli bierze się leki zmniajszające skuteczność w czasi przerwy to tydzien gumki plus nie robi sie przerwy.
|
|
kempa15
|
|
Czyli jak 3 dnia przerwy zaczyna brać antybiotyki to razem z nimi musi zacząć kolejne opakowanie?? Dobrze rozumie czy za bardzo krece??:P |
 |
|
|
naliii
|
|
kempa15 własnie o to mi chodziło.. teraz to ja tez sie pogubiłam
|
kempa15
|
|
Ja Ci niestety nie odpowiem bo nie wiem... tu rządy Miareczka sprawuje, wiec czekajmy cierpliwie aż nas uświadomi;) |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Ja tu nie mam żadnych praw
Ale wychodzę z założenia, że wole zapyatć lekarza 10 razy niż potem płakć nad rozlanym mlekiem. Więc zawsze pytam czy są interekcje z lekami.
|
|
naliii
|
|
zasadniczo Miareczka masz racje , tylko ile razy można dzwonić do lekarza ( w końcu przestanie odbierać telefony) i kto ma tyle czasu zeby isc do lekarza odstać swoje tylko po to zeby udzielił odpowiedzi na jedno pytanie....a na samej wizycie czasem ciezko jest sobie przypomniec wszystkie nurtujace pytania albo przewidziec nowe sytuacje. dobrze że mamy insomnie