Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
butt3rfly
|
|
Jesli po 3 opakowaniu bedziesz sie czula tak samo zle, idz do lekarza.
|
Specjalista -
 |
|
|
Gosia512
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie przy ostatnio przez te zatoki łykam praktycznie codziennie proszki przeciw bulowe takie jak "solpadeine" i "ibuprom zatoki" (od soboty) czy one co¶ zmiejszaj± skuteczno¶ć tabletek?? I czy antybiotyki tak samo?? |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
Te 2 pierwsze NIE. Jesli chodzi o antybiotyki to trzeba ZAWSZE spytac sie lekarza, lub farmaceuty czy obnizaja skutecznosc.. jesli tak trzeba sie zabezpieczac przez 7 dni
|
Specjalista -
 |
|
|
¶wirek33
|
|
Mam pytanie - moja baba po przerwie 7 dniowej (okres) zapomniala wziac tabletki. I czy moze zaczac brac od 8 dnia i czy to bedzie miało jakis wpływ? |
 |
|
|
Wodzu10
|
|
Hejka. Moja dziewczyna bierze od dwóch miesięcy tabletki Microgynon. W niedzielę ma wzi±ć ostatni± z opakowania a tu dzisiaj okresu dostała. Jest to możliwe, że jak bierze tabletki to w trakcie brania dostaje okres? Powinna mieć w przyszłym tygodniu dopiero. I weĽcie mi powiedzcie co ja mam zrobić, żeby poszła do gienka!? Od ostatnich problemów, o których też tu pisałem wogóle nie poszła. Chce poczekać do czerwca bo wtedy ma umówion± wizytę. Ale mówiła, że może też i¶ć jakby co w poniedziałek ale ona nie chce. Ja już nie wiem co powiedzieć, żeby poszła. Pytam się czemu nie chce wiedzieć co się dzieje w jej organiĽmie, a ona dalej swoje. Echhh, wiem, że to nie jest miłe takie badanie ale z takim podej¶ciem to chyba za rok jako¶ normalnie zaczniemy się kochac :-/ |
Znawca -
 |
|
|
Wodzu10
|
|
??????????????????????????????? |
Znawca -
 |
|
|
butt3rfly
|
|
Nie powiem Ci co sie dzieje w jej organizmie.. przypuszam ze ten okres to tzw. plamienia , ktore moga wystapic do 3 opakowania.. po 3 powinno sie wszytsko unormowac..
Ale i tak poszlabym do gina bo nie wiem jaka jest dokładnie sytuacja..
Zmieniony przez - butt3rfly w dniu 2006-05-12 01:04:55
|
Specjalista -
 |
|
|
Andromedaa
|
|
|
|
slonce_m
|
ŻABCIA
|
|
|
|
STW
|
|
Czy jednorazowe opóĽnienie w przyjęciu pigułki (niecałe 3h) powoduje "zachwianie" ich działania? Przeczytałem w tym temacie, że do 12h nic się złego nie stanie, ale w ksi±żeczce od pigułek nic o tym nie było, więc sk±d taka informacja? No chyba, że j± przeoczyli¶my, ale to mało prawdopodobne. Dodam, że moja dziewczyna jest w połowie drugiego opakowania i nie wiemy czy teraz przez 7dni mamy się dodatkowo zabezpieczać.
Z góry dziękuje za pomoc.
|
 |
|