Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Sweet69
|
|
widać zależy od ulotki, od producenta, leku... |
Ekspert -
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
Sweet69
|
|
|
|
snowee
|
|
no dobra. Wlasnie dziewczyna do mnie zadzwonila z placzem, ze zapomniala wczoraj wziac tabletke. Oczywiscie jechalismy bez gumy wczoraj i skonczylem w srodku. Teraz wziela 2 na raz z tego co mowila i bylo napisane na ulotce. Bierze Yasmin. Zostalo jej teraz 5 tabletek w opakowaniu. No i standard pytanie: mamy sie o co bac?
PS. Minelo 24h. Miala wziac wczoraj o 23 i ta pominela |
Specjalista -
 |
|
|
Sweet69
|
|
spoko niech następne opak zacznie od razu - znaczy niech nie robi przerwy i następny tydzień w gumach. |
Ekspert -
 |
|
|
snowee
|
|
yyyyyy wlasnie do niej zadzwonilem i powiedziala mi, ze nie wziela 14 tabletki, czyli ostatniej z drugiego tygodnia. Dzien pozniej wziela tabletke normalnie (jedna, wczoraj) i dzis wziela 2 na raz. Sweet czy dalej podtrzymujesz to co napisalas wczesniej? Wbija sie jutro do jakiegos ginka i nie wiemy czy brac ta 72po. Niech to **** strzeli ****a mac. Jak mozna zapomnic ***anej tabletki majac ustawione przypomnienie w telefonie  |
Specjalista -
 |
|
|
mada6035
|
|
dziekuję za odpowiedzi,tak mi się wydawało,że powinnam brać następne opakowanie bez przerwy,ale chciałam sie upewnić.Co do harmonetu to ja biorę od 2 lat i numer biustonosza mam już rozmiar większy :)
|
Sweet69
|
|
Jezeli idzie do ginka to niech gin zadecyduje  |
Ekspert -
 |
|
|
KissMisiaa
|
|
Czy tabletki anty mogą powodować zmiany skórne?? Bo zaobserwowałam u siebie dziwną rzecz. Na twarzy w okolicach ust mam suche, łuszczące się miejsca. Zauważyłam to nie dawno, w czasie kiedy zaczynam nowe opakowanie po 2-3 dniach pojawiają się właśnie te miejsca, a w czasie przerwy pomiędzy opakowaniami, moja skóra jest idealna nie ma żadnych wyprysków, ani łuszczeń, tylko jak zacznę nowe opakowanie to znów pojawia się to paskudztwo. Byłam już z tym u dermatologa i przepisał maść z sterydami, ale ile można to używać. Dodam, że jestem alergiczką, ale takich zmian raczej nigdy nie miałam. Proszę o odpowiedź.
|
GoldenEyes
|
|
może jestes uczulona na jakis składnik preparatu?
niektore tabletki powodują wieksze łuszczenie skóry i moze pojawiac sie wiecej wypryskow lub odwrotnie moze ci wysuszyc cere
Specjalista -
 |
|