Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
R.o.D.e.O
|
|
Dziękuję bardzo za pomoc:) |
 |
|
|
Sweet69
|
|
KissMisiaa
podaj linka do tego forum. |
Ekspert -
 |
|
|
KissMisiaa
|
|
ok, proszę [forum.antykoncepcja.pl/index.php]
Sorrki, jak zasiałam panikę...
Zmieniony przez - KissMisiaa w dniu 2008-02-09 13:01:59
|
GoldenEyes
|
|
przecież ten link do decyzji to z 2005 a i tak harmonet dalej jest
dziewczyne lekarz przestarszył,ale ja mam zapisane np. na kolejne 6 cykli i ginekolog nic nie wspominał
Specjalista -
 |
|
|
Sweet69
|
|
to było dawno i nieprawda
Zmieniony przez - Sweet69 w dniu 2008-02-09 13:34:29 |
Ekspert -
 |
|
|
intri
|
|

Cześć!
Dzisiaj mam pierwszy dzien cyklu i po raz pierwszy rozpoczelam przyjmowanie tabletek anty -Novynette... Mam tylko pytanie bo nei wiem czy dobrą tabletkę przyjęłam:P
W ulotce pisze "Każde opakowanie zawiera 21 tabl. przy każdej tabletce znajduje sie sybmol dnia tygodnia w którym nalezy ją przyjąć. Tabletki przyjmuje sie w kolejności zgodnie w kierunkiem strzalek na blistrze, począwszy od tabletki oznaczonej dniem tygodnia odpowiadajacym pierwszemu dniu cyklu"
Mam pytanie czy dobrą tabletkę przyjęłam oznaczoną Sb <patrz foto> czy powinnam wziazc ta oznaczoną "1" gdzie pisze START???
|
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
właściwie przy tych tabletkach to nie ma różnicy,chodzi tylko o to,żeby ci ułatwić przyjmowanie,ogolnie novynette sa kiepsko oznakowane,ja sobie markerem pisałam dni tygodnia
Specjalista -
 |
|
|
Sweet69
|
|
wszystkie tabletki mają ten sam sklad więc wszystko jedno od której zaczelaś, mogłabyś wziąc dwudziestą pierwszą i iść pod prąd, strzalki są ułatwieniem.
acha z tego co pamiętam, novynette nie miały- na odwrocie napisanych dni tygodnia, bo pisałam sama markerem, zeby wiedziec czy dzisiaj brałam czy nie |
Ekspert -
 |
|
|
Sweet69
|
|
|
|
GoldenEyes
|
|