Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
intri
|
|
Mam pytanie jeśli biorę tabletki przez 21dni a potem mam zrobić tą 7dniową przerwę, to czy wtedy mam dostać okresu?? Mój cykl przewaznie trwa 30 dni więc okresu dostalabym po tej przerwie dopiero?? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Pigułki tworzą nowy cykl. Jeżeli je bierzesz przez 21 dni, potem przestajesz na 7 i w tym czasie powinno wystąpic krawienie. Zwykle 2-3 dnia przerwy się pojawia.
|
|
intri
|
|
Aha czyli jeśli mój cykl trwał 30dni to teraz będzie trwał 22-28?? a jesli dostane później okes to źle?? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Czasem się zdarza,że krwawienie z odstawienia nie zacznie się w przerwie, albo się przedłuży do momntu gdy trzeba zacząć nowe opakowanie. Ale to sie żadko zdarza. Zwykle zaczyna i kończy w przerwie między opakowaniami.
Cykle pigułkowy trwa 28 dni: 21 dnia branie tabletek plus 7 dni przerwa.
|
|
intri
|
|
Rozumiem:) Poczekamy, zobaczymy:) |
 |
|
|
rakietaONA
|
|
Hej dziewczyny,właśnie przeczytałam artykuł który mnie zaszokowal i zaciekawił; co wy na to
Także używki - kawa, alkohol
mogą wpływać na osłabienie skuteczności pigułki.
Uwaga!!!
Pigułka hormonalna działa poronnie!
Pigułka hormonalna jest środkiem antykoncepcyjnym tylko z nazwy![/ u]
|
rakietaONA
|
|
[http://www.npr.prolife.pl/leki_i_uzywki.htm]
chyba już wiem czemu tak napisali,bo to chyba jakas strona kościelna
Zmieniony przez - rakietaONA w dniu 2008-02-17 16:58:42
|
Sweet69
|
|
sory ale to jest jakas stronka typowo katolicka albo giertychowa która ma skutecznie odstarysz od pigułek imo |
Ekspert -
 |
|
|
kempa15
|
|
kawa??
no jest w ulotce napisane że kobiety w ciaży powinny natychmiast odstawić tabletki anty |
 |
|
|
Sweet69
|
|
cytat z tej stronki :
" Antykoncepcja prowadzi do ograniczenia liczby aborcji.
NIE JEST TO PRAWDĄ
Antykoncepcja jest przygotowaniem i wychowaniem do postawy "za aborcją" czyli przyzwoleniem na zabijanie własnych dzieci. Z tego właśnie względu obserwujemy znamienny fakt, że im częściej używana jest w danym społeczeństwie antykoncepcja, tym więcej jest tam niechcianych ciąż i aborcji. TAK CZY INACZEJ DZIECKA MA NIE BYĆ.
Związek przyczynowo-skutkowy między aborcją a antykoncepcją
Pamiętaj - antykoncepcja prowadzi do aborcji!"
sory ale giertychowo na maksa |
Ekspert -
 |
|