Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
no i fakt ,że uzyla prezerwatywy;/
|
|
Sweet69
|
|
daj spokój Miareczka, albo coraz młodsze dzieci używają tabletek - że nie UMIOM czytac ulotek, albo mamy społeczeństwo debili. |
Ekspert -
 |
|
|
rakietaONA
|
|
raczej mamy społeczeństwo analfabetów wtórnych
|
KissMisiaa
|
|
Masz pytanie, wątpliwości najpierw ulotka . Dopiero później zadajemy pytanie na taki temat, którego nie ma w ulotce. Jest też coś takiego jak --> szukaj .
Zmieniony przez - KissMisiaa w dniu 2008-02-19 18:55:54
|
cclaudi6
|
|
Witam jak kolejny raz mam pytanie tym razem w imieniu kolezanki. Niedawno zaczeła brac tabletki yasmin wczoraj miała taka sytuacje ze zazyla 2 tabletki poprostu zapomniała ze juz jedna połkneła. Sa po tym jakies konsekwencje? Co ma zrobic? Prosze o odpowiedz:) |
 |
|
|
Sweet69
|
|
nic jej nie będzie, cykl będzie miała krotszy o jeden dzień, po 7 dniowej przerwie niech zacznie następne opakowanie. |
Ekspert -
 |
|
|
bambochaaa
|
|
od dluzszego czasu zastanawia mnie jedna rzecz
jak wystapila biegunka/wymioty i tabletka nie zdazyla sie wchlonac, bierze sie druga czyli w ciagu miesiaca zazywa sie 20 (bo tamta sie nie wchlonela czyli tak jakby jej nie bylo)
tak samo jak sie np zgubi tabletke
po 20 tabletkach jak i rowniez po 19 w czasie 7 dniowej przerwy jest sie zabezpieczonym
czyli co, rownie dobrze po 18 czy 15 mozna zrobic przerwe i tez zabezpiecza
jest jakas dolna granica tych tabletek?
bo chyba nie bez powodu jest ich akurat 21 a nie 20 czy 19...
Zmieniony przez - bambochaaa w dniu 2008-02-22 23:41:02
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Jest 21 zeby cykle trwał 28 co jest najbardziej zbliżone do naturalnego cyklu kobiety. Cykl pigułkowy ma udawać cykl naturalny.
A jeżeli zwróci się więcej niż raz to należy wziąć pigułke już z następnego opakowania, żeby te min 20 w jednym cyklu pigułkowym wziąć.
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2008-02-23 08:54:50
|
|
bambochaaa
|
|
ok, dzieki
ale wydaje mi sie ze kiedys na inso przeczytalam ze mozna tez wizasc 19 dlatego mnie to ciekawilo
 |
|
|
mada6035
|
|
Słuchajcie,mam tym razem takie pytanie-biorę tabletki od dwóch lat,byłam w stałym związku dlatego wybrałam taką metodę antykoncepcji, teraz sytuacja się zmieniła i własciwie te tabletki nie są mi potrzebne i teraz pytanie czy lepiej jest przestać je teraz brać i ewentualnie wrócić do nich za jakiś czas(nawet jeśli będzie to niedługi czas), bo w tej chwili nie jestem w stanie przewidzieć kiedy znowu będą mi potrzebne(byc może za 2 lata a może za miesiąc-w zyciu bywa różnie) czy lepiej je kontynuować "bez potrzebny",ale w ten sposob zapobiegnę chaosowi w organizmie?Co jest lepsze?