Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
bbartekkk
|
|
Witam, ja mam takie pytanie, bo zbytnio się nie znam na kobiecych sprawach chodź trochę się wypytuję narzeczonej, aby mieć jakieś pojęcie o tym, ale chodzi mi o to, bo moja narzeczona bierze tabletki antykoncepcyjne a że zbliżał jej się okres to odstawiła te tabletki no i chodzi mi o to, że plemnik może żyć w pochwie do 5 dni i czy te tabletki będą działać przez ten czas i proszę się nie śmiać jak coś nie tak napisałem, bo naprawdę jestem ciemny w tych sprawach |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Będą działać. W czasie przerwy między opakowaniami ochrona antykoncepcyjna jest zachowana.
|
|
bbartekkk
|
|
Miareczka dziękuję za odpowiedz, jednak faceci też powinni się interesować kobiecymi sprawami więc będę musiał trochę przestudiować te forum :) |
 |
|
|
kempa15
|
|
czytaj czytaj ja sie tu dużo nauczyłem:D |
 |
|
|
madzia2206
|
|
ja chcialam wiedziec czy jak skoncze brac opakowanie tabletek czy musze zaczynac drugie opakowanie np powiedzmy ze stwierdzialm ze antykoncepcja jest mi nie potrzebna narazie powinnam sie zgosic z tym do lekarza ze niechce jzu brac tabletek czy nie musze ?
|
 |
|
|
Sweet69
|
|
nie musisz, możesz przestać bez porozumienia z lekarzem. |
Ekspert -
 |
|
|
imaginary
|
|
Witam. 'Planuję' zacząć współżycie z moim chłopakiem. Chcę również, żeby moi rodzice się o tym nie dowiedzieli dość szybko ;) Czy jeśli nawet pójdę z Mamą, żeby mieć się z kim przejść do przychodni, lekarz ma obowiązek powiedzieć rodzicowi, że przepisał mi tabletki? Czy może jest jakiś przepis mówiący o jakiejś granicy wiekowej i do pewnej ilości lat córki rodzic musi o tym wiedzieć? Nie interesowałam się tym wcześniej, bo nie miałam ku temu powodów.
Będę wdzięczna za każdą informację :) |
 |
|
|
Sweet69
|
|
a ile masz lat?
ja miałam 17, poszłam prywatnie, sama , i nikt slowem nie wspomniał o moich rodzicach  |
Ekspert -
 |
|
|
butt3rfly
|
|
ile masz lat?
skoro uwazasz ze jestes gotowa rozpoczac wspolzycie to
idz sama do GINEKOLOGA a nie z mamusia za raczke! no heloll?
lekarza obejmuje tajemnica lekarska!
|
Specjalista -
 |
|
|
imaginary
|
|
Mam 16 lat. Dałam przykład z pójściem z Mamą. Chodziło o przepływ informacji, choć też uważam, że tajemnica lekarska musi być.. ;) |
 |
|