Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
butt3rfly
|
|
dobrze , ze chociaz pomyslalas o zabezpieczeniu
a zamiast z mama idz sama albo z chlopakiem.
koniec swiata
|
Specjalista -
 |
|
|
imaginary
|
|
Koniec ¶wiata to nie jest. Rozumiem Twoje wzburzenie zwi±zane z różnic± wieku, ale kto pyta nie bł±dzi ;]
Nie oceniaj człowieka po jednym wpisie na forum :) |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
nie chodzi o wiek.
chodzi o to co napsialam wczesniej.
myslisz o rozpoczeciu wspolzycia a chcesz isc z mama do lekarza?
(wiem ze to byl przyklad , ale pierwsze co ci na mysl wpadlo to wlasnie mama )
zastanow sie jeszcze...
|
Specjalista -
 |
|
|
imaginary
|
|
Mama-hmm. Nikt z moich znajomych,ani mój chłopak nie orientuje się w tej mega klinice, tylko ona. Chyba dlatego. No ale nie mam się z czego tłumaczyć ;)
W każdym razie w takim wieku nie powinno być problemów? Bo co¶ słyszałam, że od 16 roku życia wła¶nie lekarz może przepisać tabletki, a poniżej nie czy co¶ w tym rodzaju...
Dzięki za pomoc |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
Nikt z moich znajomych,ani mój chłopak nie orientuje się w tej mega klinice, tylko ona
to jedyna przychodnia w twoim mie¶cie?
zazwyczaj nie robi± problemów jak masz chociaz te 15 skończone,choc zdarzaj± się przychodnie gdzie musisz mieć ukończone 18 ,aby sama i¶ć do ginekologa inaczej potrzebny jest opiekun-
ale dziwię ci się ,ze sama z siebie pomy¶lałas ,żeby isc z matk±,ja id±c peirwszy raz do ginka też miałam 16 lat i w ogóle mi przez mysl matka nie przyszła,sama załatwiałam namiary na lekarkę
twoja sprawa jak nie krepuje cię matka w gabinecie,ale nie wiem jak wtedy chcesz to rozegrać,żeby się nie dowiedziała,ze idziesz po tabletki antykoncepcyjne?
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2008-03-04 17:19:13
Specjalista -
 |
|
|
imaginary
|
|
Nie chciałam, żeby wchodziła ze mn±, co¶ Ty!
Po prostu, żeby poszła ze mn± do przychodni i pokazała mi, gdzie i¶ć, ale to już sama załatwię;] Na razie mam kilka innych lekarzy wypatrzonych, także zobaczę jak to będzie. |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
butt3rfly
|
|
do odwaznych swiat nalezy
popytaj najlepiej kolezanek , niech poleca ci swojego ginekologa
|
Specjalista -
 |
|
|
rakietaONA
|
|
hej dziewczyny
mam watpiwo¶ć-w sumie chce się upewnić-dzi¶ brałam 20 tab.z opakowania i tak się stało ze ok.1,5 godziny po zarzyciu zwymiotowałam i potem zarzyłam po jakie¶ godzinie jak poczułam sie lepiej jutrzejsza pigułke(21.)i zastanawiam się jak bedzie lepiej
a)jesli zaczne jutro nowe opakowanie-bez robienia przerwy(to chyba nie musze stosować metody z gumka
b)czy jesli zrobie przerwe(w tym wypadku chyba trzeba na tydzien z gumek skorzystać?
|
kempa15
|
|
moja dziewczyna wzieła 20 tabletke po 2h miała biegunke zadzwoniła do panie ginekolog i jej powiedziała że ma wzia¶ć 21tabletke normalnie i przerwe też normalnie a jak z gumkami to nie wiem ale dla spokoju duszy lepiej używać;) |
 |
|