Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
rakietaONA
|
|
poki co sie nieprzejmuj-takie rzeczy sa normalne do trzeciego opakowaniami-trzy cykle moga występowac bóle brzucha,nudności plamienia w "srodku opakowania"...poczytaj ulotke ewentualnie zadzwon do swojego ginekologa i sie skonsultuj; ja miałm podobnie na początku-kumpela mi doradziła abym zmieniła pore przyjmowania pigułek-biore je wieczorem i potem juz nic nie jem; 3-maj się
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Wg mnie sobie "wkręcasz" przy takiej małej dawce nic takiego raczej nie ma prawa się dziać.
Ale jak RakietaOna-bierz tuż przed snem to prześpisz te "niedogodnosci".
|
|
madzia2206
|
|
aham :) a moge tak bez niczego zmienic godzine przyjmowania tabletek czy dopiero jak zaczne nowe opakowanie ? a i powiedzcie mi jeszcze jak novynette wplywa na cere bo mam z nia problemy |
 |
|
|
rakietaONA
|
|
w tym opakowaniu możesz zmienić godzine,zależy o której teraz bierzesz i na którą chcesz przesunąć-masz instrukcje albo na opakowaniu albo w ulotce(co należy zrobić jak zapomnie sie przyjąc pigulki)a i gumka obowiązkowo tydzień(chociaż ja dla wszelkiej pewności używałabym gumek do konca miesiąca
nie wiem jaki novynette ma wpływ na cere- bo nigdy ich nie brałam ale tu w na rym zacnym forum są dziewczyny które to brały-o ile dobrze pamiętam to chyba golden albo sweet
|
GoldenEyes
|
|
najlepsza pora na zmiane godziny brania tabletek jest przy rozpoczynaniu nowego opakowania
jak ci już teraz zależy, zmienić godzinę brania tak,zeby nie przekraczała 12h-np. jak bierzesz teraz o 9 to nie na później niż na 21 i wtedy antykoncepcja jest zachowana
a jeśli przekroczy 12 h to tydzień z gumą
dobrze pamiętasz
brałam novynette,osobiście problemów z cerą nie miewałam i przy ich braniu się to nie zmieniło-nawet było jeszcze lepiej,bo normalnie przed okresem zdarzało się ,ze coś mi wyskoczyło a przy novynette ani w trakcie opakowań, ani w przerwie
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2008-03-08 23:50:31
Specjalista -
 |
|
|
sternchen
|
|
mam pytanie odnośnie interreakcji tzw.suplementów diet a pigułek
konkretnie therm II/l-karnityna a yasminelle-chciałm się wspomóc w odchudzniu i nie za bardzo wiem czym moge-co jest bezpieczne? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Niestety nie ejstem w temacie.
|
|
sternchen
|
|
na ulotce tabsów nic nie pisze o takich wspomagaczach...a na tych wspomagaczach też niewiele-praktycznie przeciwwskazań brak;
popytam farmacete-on powinnien wiedzieć?! |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Wg mnie jeżeli nie wpływają na wchłanienie to eaczej nie powinno być problemów.
|
|
butt3rfly
|
|
jesli sie martwisz, to bierz ten suplement nie pozniej niz 4 h przed polknieciem tabletki
|
Specjalista -
 |
|