o ile dobrze pamietam to efedryna nie jest rozpuszczalna w układzie pokarmowym-ale działa bardzo silnie na układ nerwowy-współczulny;i jest to ¶rodek odziałaniu dopinguj±cym-zakazana dla sportowców-leczy sie ni± niedoci¶nienie-przy¶piesza akcje serca-ogólnie pobudza; efedrymna nie powinna wchodzic w interreakcje-ale to moje zdanie niech jaki¶ expert sie wypowie
z tego co wiem dla osob majacych problemy z cisnieniem,kr±zeniem,sercem to nie mozna brac pigułek a tak z ciekawo¶ci to konkretnie na co chcesz brac efedryne?
a ja sie chciałam dowiedzieć jak to jest jak sie wymiotuje tabletke. wczoraj po 1,5 godziny od przyjecia tabletki microgynon mialam wymioty, w ulotce jest napisane ze wymioty moga zmniejszyc skutecznosc tabletki ale nie wiem czy przez caly cykl czy tylko np tydzien? jak to jest? wie ktos?
ala nie m±druj sie
6
witam , mam pytanie odnoscie tabletek. Moja dziewczyna obecnie zakonczyla miesieczna przerwe w tabletkach , wczoraj miala pierwszy dzien okresu wiec jak wiadomo wziela tabletke a teraz mam pytanie po jakim czasie (chodzi o dni) bedzie pelnie zabezpieczenie i tabletki beda dzialac , chodzi dokladnie od kiedy bedzie mozna sie bezpiecznie kochac ? Slyszalem cos o 7 dniach ale nie jestem do konca tego pewien.
ulotka-jezeli zaczela brac tabletki w pierwszy dzien okresu to od pierwszego dnia jest zabezpieczona;jezeli zaczelaby np.5 dnia to wtedy przez pierwszy tydzien gumka