Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Dorottt
|
|
Dla mnie oczywista jest wizyta u prywatnego.
Nie mam kasy na lekarza prywatnego :(
Powiedzcie mi proszę jak nie wezmę w tym miesiącu tabletek, to dostanę normalnie @ po 25 dniach tak jak przy braniu tabletek? |
 |
|
|
domitka
|
|
Jeżeli Ci się nie uda w końcu dostać tej recepty to:
1) robisz miesięczną przerwę (tego nie da się uniknąć), teraz dostajesz normalne krwawienie po odstawieniu.
2) za "miesiąc" jak przyjdzie następna miesiączka to w pierszym jej dniu łykasz pierwszą tabletkę z opakowania i wszystko wraca do normy.
Pamiętaj: nie wolno Ci wziąć tabletki po odstawieniu wcześniej niż pierwszego dnia NORMALNEGO okresu!!! |
 |
|
|
domitka
|
|
A i jeszcze: cykl będzie trwał standardowo. Pamiętaj tylko o zabezpieczeniu! Teraz nic cie nie chroni przed ciążą!
(Podobno po odstawieniu tabletek to jest jeszcze bardziej ważne |
 |
|
|
monia4
|
|
rozumiem, że jesteś po 7 dniowej przerwie i dziś powinnaś wziąść 1 tabletkę tak? jest jeszcze jeden "mały" problem, podczas tej przerwy nie współzyłaś z chłopakem prawda ? bo jeśli tak to chyba niedobrze ze nie weżmiesz tej tabletki. |
 |
|
|
Sweet69
|
|
okres po odstawieniu tabletek może się opóźnić. |
Ekspert -
 |
|
|
domitka
|
|
jezeli nawet wspołżyla z facetem, ale na początku tej 7-dniowej przerwy to chyba nic złego, prawda? też musiałam zrobić przerwę taką i lekarz powiedział mi, że jestem zabezpieczona przez te 7 dni tylko później (tak koło 4-5) trzeba uważać, bo plemniczki troszkę żyją:) |
 |
|
|
monia4
|
|
zgadzam się z tobą właśnie to miałam na myśli, po odstawieniu tabletek nie wiemy kiedy nastąpi owulacja, więć pod koniec przerwy należy się zabezpieczać, chyba żę ma się w planie kolejne opakowanie tabsów. |
 |
|
|
green8
|
|
witam, czy alkohol zmniejsza w jakiś sposób działanie tabletek?? można sobie wypić spokojnie pare piwek z dziewczyną nie martwiąc sie, że będzie on szkodził i przez to mogą nie zadziałać ? |
 |
|
|
kempa15
|
|
|
|
rakietaONA
|
|
dokładnie jak przedmówca;
biorac pigulki można pić alkohol ale w rozsądnych ilosciach tak by nie wymiotować