a ja sie zastanawiam czy przypadkiem nie napuchłam od yasmin
po 7 miechach chyba czas na zmianie
Zmieniony przez - butt3rfly w dniu 2008-04-25 23:22:39
green8 te strzałki to tylko dla ułatwienia-jeśli zaczyna brać w środe(to te dwie które zostaną w I.rzedzie zostaja na koniec)nastepnie bierze tabsy z III.rzedu i potem II.; jak zaczynalam brać yasminelle to nie wiem czemu ale jakoś nie zauważyłam jak te strzałki sa prowadzone i brałam je I.rząd II. i III. i reszte pigułek co zostały z I rzedu; no 3 opakowania tak wziełam ,pytałam swojego gina czy tak mozna,no i babka powiedziała ze nie ma to wiekszego znaczenia bo akurat yasminelle ma wszystkie tabletki o tym samym stezeniu hormonów; a strzałki sa po to by był porzadek(jak zapomnie sie pigułki to od razu widać)
potem robisz przerwe w ciągu której wystąpi krwawienie;czyli dostajesz okres w srode-lecisz przez 21 dni z tabsami kończysz we wt,potem 7dni przerwy i nowe opakowanie zaczynasz znów w srode;proste
radze przeczytać ulotke bardzo dokładnie
Zmieniony przez - rakietaONA w dniu 2008-04-26 08:03:34
ale z tym alkoholem to chodzi o to,aby nie przesadzic i nie zwymiotowac w ciagu pierwszych 3-4 godz od wziecia tabletki,bo jak przeczytasz na ULOTCE tam pisze,ze wtedy tabletka nie zostaje dobrze wchlonieta
Dostałam w końcu Yasminelle :P (jak większość na początku zapewne xD) Ale przechodząc do sedna sprawy ^^' Babeczka powiedziała mi że mam 1 tabletkę wziąć ostatniego dnia miesiączki a na ulotce jest napisane 1 dnia cyklu czyli 1 dnia okresu wydaje mi się że lepiej posłuchać lekarza aczkolwiek chyba ulotkę tez się bierze pod uwagę..... no i mam dylemat :/
jasne , ze 1 dnia miesiaczki
nie sluchaj sie babolca.
bedziesz zabezpieczona juz od 1 dnia.
Moja koleżanka też bierze te same tabletki i też brała ostatniego dnia miesiączki..... ^^'
Kurde...czyli mam czekać kolejny miesiąc xD
Niedługo idę na wizytę więc się wywiem dokładnie.
Czy uzasadniła...? Nie, ja się nie znam więc przyjęłam normalnie tą wiadomość bez sprzeciwów ^^' a wydaje mi się że skoro ona tak powiedziała to tak ma być, mówiła też że mam sie dodatkowo zabezpieczać przez pierwszy miesiąc przyjmowania tabletek.