Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
butt3rfly
|
|
ojaierdole
proste
* Jeżeli nie stosowano preparatu antykoncepcyjnego zawieraj±cego hormony w poprzednim miesi±cu.
Przyjmowanie Yasminelle należy rozpocz±ć w pierwszym dniu cyklu (to znaczy w pierwszym dniu menstruacji). Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yasminelle w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ci±ż±. Można też rozpocz±ć w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe ¶rodki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez pierwsze 7 dni.
pamietaj ze kazdy lekarz ma inne zdanie.
ale chyba ulotka nie moze sie mylic?????
zrob tak jak piszemy!
|
Specjalista -
 |
|
|
monia4
|
|
ta lekarka jak widzę ma niekonwencjonalne metody! Na każdej ulotce jest napisane w pierwszym dniu krwawienia , lub dopuszczalne w 2-5 dniu,ale wtedy 7 dni zabezpieczenia ( cały miesi±c? - dla mnie dziwne) |
 |
|
|
Minasia
|
|
Wzięła bym teraz...tylko kwestia jest taka że moja koleżanka chodzi do prywatnego lekarza i też jej powiedział że ma wzi±ć tak samo jak ja czyli ostatniego.... ^^"
Wła¶ciwie teraz jeszcze nie jest za póĽno bo mam 3 dzień cyklu...ale sama już nie wiem jak zrobić...mama chociaż sama jest zdziwiona mówi żebym brała tak jak mówi lekarz... :/ |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
to sie sluchaj koleznki i nie zawracaj dupy.! o!
a co za roznica czy prywatny czy pastwowy?
nie rozumiem was dziewczyny! macie problem, piszecie tutaj a jak piszemy co robic to i tak swoje!
zrozumcie w koncu ze w przychodniach praacuja lekarze , ktorzy wlasnie maja jakies swoje teorie n/t przyjmowania, pewnie powie Ci jeszcze ze musisz sie zabezpiczeac przez miesiac, ze bedziesz miala zmutowane dzieci i dostaniesz raka
no hellol?
|
Specjalista -
 |
|
|
rakietaONA
|
|
|
|
GoldenEyes
|
|
skoro masz teraz 3 dzien miesiaczki to moze dlatego kazala ci wziac w ostatni dzien krwawienia
chociaz ja na twoim miejscu wzielabym w 5-ty i dodatkowo uzywala prezerwatywy przez pierwszy tydzien
lepiej tak niz czekac na kolejna miesiaczke,zeby rozpoczac branie czy wziac w ostatni dzien jak kaze lekarka i tez wg jej zalecen czekac miesiac
pomysl tez,ze na ulotkach nikt celowo nie umieszczalby mylnych informacji
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2008-04-26 21:22:23
Specjalista -
 |
|
|
Minasia
|
|
1. Butt3rfly-Nie chodzi o to, że pisze tutaj do was i mam serdecznie w poważaniu to co mówicie. Pisze tutaj bo nie wiem co mam zrobić i biorę wasz± opinię pod uwagę. Bardzo się z tym liczę bo mimo to, że was nie znam, to widzę, że mam do czynienia z do¶wiadczonymi osobami a szczególnie z Tob± :P
2. Nie słucham się koleżanki tylko też biorę pod uwagę to co mówi skoro nie tylko ja zostałam tak poinstruowana w sprawie tabletek.
3.rakietaONA-Pamiętam jak dzi¶ ostatniego dnia miesi±czki xD Do stwierdzania....miałam i wła¶ciwie mam takie samo zdanie ^^'
4.GoldenEyes-Jak byłam u ginka to byłam dłuuugo przed miesi±czk± :P
5. Rozmawiałam z moim partnerem i stwierdzili¶my oboje, że jednak wezmę ta tabletkę jutro, czyli 4 dnia cyklu ^^ tak raczej będzie lepiej :) |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
|
|
Minasia
|
|
łoboże czuje się przez to jak bym wchodziła w nowe życie xD
Dzięki za rady :) Na pewno jeszcze nie raz napisze :P a co do nadżerki o której pisałam kiedy¶...cytologia nie wykazała nic poza 1 gr.
btw. gadałam jeszcze z cioci± co w przychodni pracuje i powiedziała ze lekarze tak robi± żebym zaraz okresu nie miała...^^' |
 |
|
|
applepie2
|
|
mam pytanie: biorę tabletki harmonet 4 dzień. Dzisiaj kochalam sie z moim chlopakiem bez żadnego innego zabezpieczenia. czy moge byc w ci±ży? czy wogole jest jakas mozliwosc zajscia w ciaze przy regularnym stosowaniu tabletek? |
 |
|