Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Minasia
|
|
Czytałam to....kiedyś
Teraz raczej szukałam małego "rozdzialiku" na ten temat xD bynajmniej nie spodziewałam sie w tym miejscu....
To teraz pytanie czemu ginekolog mówi żeby czekać miesiąc? |
 |
|
|
monia4
|
|
Minasia, bez urazy, ale czytam twoje wypowiedzi już jakiś czas i w końcu mówię dość , ciągle wkręcasz tu jakies historie, a to że się tabletki bierze po skończeniu miesiączki, a to że działają po pierwszym blistrze, a nadodatek popierasz to stwierdzeniem, że " tak mówił lekarz ".Kobieto, jeśli nie masz o czymś pojęcia to bardzo cie proszę nie wypowiadaj się, bo jeszcz niedaj Boże jakaś dziewczyna cię posłucha(bo tak mówił lekarz, co nie )i wpakuje się w kłopoty. Chylę czoło przed Miareczką, Sweet i Golden, że jeszcze mają ochotę i cierpliwość tłumaczyć ci w kółko to samo. |
 |
|
|
Minasia
|
|
heh... =.=
Fakt jestem początkująca bo biorę je pierwszy raz, a to co pisze jest prawdą bo do cholery tak mi powiedział lekarz! (Jaki sens miało by wkładanie swoich własnych teorii?) czy Ci się to podoba czy nie. A, że pisze to chyba dlatego, bo nie rozumiem i staram się dowiedzieć, gdyż ktoś kto jest doświadczony mówi co innego niż mój gin. Jeśli ciężko Ci to zrozumieć, to cóż, nie mój problem.
I nie mówię nikomu, że ma sie mnie słuchać bo jak sama zauważyłaś to się nie znam =.= forum jest po to żeby zapytać dlaczego jest tak a nie inaczej ?? Chyba, że się mylę... |
 |
|
|
-Shogun-
|
|
witam, moja dziewczyna zaczeła brać tabletki cilest jest to jej pierwsze opakowanie 4 tabletka, nie odczówa żadnych dolegliwości poza sennością i teraz pytanie czy jest to spowodowane że jej organizm przyzwyczaja się do tabletek i po pewnym czasie to minie?? dzięki za odpowiedz |
 |
|
|
lambada500
|
|
Słuchajcie,jeśli dany antybiotyk osłabia działąnie tabletek to ile należy odczekać od zakonczenia zażywania,aby skutecznośc w pełni powróciła?I jeszcze jedno-czy tabletki antykoncepcyjne moga być zle dobrane i nie działać na daną kobietę?Rozumiem,że nie dzialają jesli doprowadzają do skutkow ubocznych w postaci wymiotów, biegunek itd.,ale jesli takich objawów nie ma to jest możliwość,że tabletki nie dzialają mimo regularnego ich przyjmowania? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Shogun oby uniknac tego uczucia senności niech bierze tabletki tuż przed snem.
Lambada -nie ma możliwości,żeby brane regularnie i prawidłowo nie zapobiegały ciaży.
Przy każdej akcji osłabiającej działanie tabsów stosujemy zasadę
"7 dni" czyli stosujemy prezerwatywe w czasie stosowania plus 7 dni po.
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2008-05-10 20:54:51
|
|
-Shogun-
|
|
dzięki Miareczka za odpowiedz:) zaczeła brać je o 18 a uczucie senności występuje przez cały dzień, sądze że jak jej nie przejdzie to niech zacznie brać je wieczore, dziś jest ok nie ziewa ani nic w tym stylu może organizm musiał się przyzwyczaić:) |
 |
|
|
lambada500
|
|
dziękuję za odpowiedz,mimo,że biorę tabletki od dłuższego czasu ciągle obawiam się,że same tabletki to za mało,jednak postanowiłam się przełamac wreszcie i dlatego tak się upewniam.Jesli "przeskakuję" okres,czyli biorę dwa opakowania pod rząd to zabezpieczenie jest prawidłowe? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Tak nie ma żadnych problemów jeżeli nie zrobisz przerwy.
|
|
artidotum
|
|
Mam takie pytanie biore od 4 miesięcy tabletki Novynette nie wiecie może czy jets jakiś lek o podobnych składnikach ale tańszy bo 28 zł na miesiąc to trochę dużo jak dla mnie i jeszcze jedno lekarz powiedzial mi że mi pomogą na cere a jakoś tego nie widzę a dermatolog już mi nie może pomóc ... jakie tabletki byly by dobre jako anty i poprawiały wygląd cery no i żeby mialy wmioare cene ... wiem powinnam wybrać się z tym do ginekologa ale wiecie jacy oni są przepisują wszytkim takie same tabletki bo pomagają innym itp itd |
 |
|