Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Guciec
|
|
Mam pytanie odno¶nie skutków ubocznych tabletek Cyprest, które moja dziewczyna bierze od 8 miesięcy. Występuj± u niej migrenowe bóle głowy które trwaj± ¶rednio około 36 godzin. Z częstotliwo¶ci± 3 na miesi±c. Zaznaczam że 1 z powodów wyboru tego leku był wpływ na cerę. Teraz moje pytanie: Czy w zwi±zku z tymi migrenami Powinna Ona
wybrać się do ginekologa i zmienić tabletki, czy może jest to skutek uboczny tak częsty że ignorowany/zaniedbywany przez ginekologów? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Migreny to bardzo częstu efekt uboczny. Ja bym się nie męczyła tylko zmieniła tabletki.
Poza tym Cyprestu i innych tabletek o działaniu antyandrogennym nie nalezy brać dłużej niż pół roku.
|
|
Gal88
|
|
Hej
Mam pytanie, jakie jest prawdopodobienstwo ze cos moglo byc nie tegees, jesli moja Dziewczyna brala regularnie tabletki, i po 7 dniach okresu (czyli przerwy) wspolzylismy np o 12 w dzien a o 15 zaczela nowy cykl tabletek? Tabletki chroni± chyba caly miesiac jesli bierze sie je regularnie no nie? Czekam na odpowiedĽ. Pozdrawiam. |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
wszystko jest ok
pozdro
|
Specjalista -
 |
|
|
Guciec
|
|
Dziękuję za odpowiedĽ. Moja dziewczyna wkrótce pójdzie w tej sprawie do ginekologa.
Pozdrawiam Wszystkich |
 |
|
|
applepie2
|
|
mam pytanie. wczoraj wzielam ostatnia tabletke z pierwszego opakowania. Dzis jest pierwszy dzien przerwy.Kiedy powinnam dostac okresu? |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
zalezy,zwykle to pom.2-4 dniem
ale pamietaj,ze przy pierwszych 3 opakowaniach krwawienie moze sie nie pojawic i nie musi to wcale swiadczyc o ciazy
Specjalista -
 |
|
|
Sweet69
|
|
któras brała yasmin a potem yasminelle albo odwrotnie?
róznice, wady, spostrzezenia...?
|
Ekspert -
 |
|
|
butt3rfly
|
|
Guciec nie ma takiej potrzeby, by szla do gina. nie dygaj
sweet ja biore yasmin , ale chce przejsc na yasminelle, bo dostaje przy 15 tabletce juz okres
i wystaczy ze zapomne tablete i du.pa. zaraz krwawie
|
Specjalista -
 |
|
|
LukRecJa
|
|
|