Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
green8
|
|
dzięki za odpowiedź. Bo teraz jej ojciec musi być przez miesiąc conajmniej w domu, bo sie połamał. No i troche z kasą lipa. Mam jeszcze inne pytanie, skończyła brać tabletki w sobote, wczoraj z rana zwymiotowała, co w takiej sytuacji zrobić? tabletki sie już skończyły.. więc nawet nie można wziąść zapobiegawczej. Jeszcze w 2, 3 dniu przerwy powinna dostać okres. Mam nadzieje, że dzisiaj dostanie.. |
 |
|
|
Sweet69
|
|
w sobtę 17 maja wzięła ostatnią tak?
tabletka wchłania sie ok 4 h od momentu wzięcia,czyli jak zwymiotowała parę dni później to nic nie szkodzi, bo nie brała żadnej tabletki przecie
pamietajcie tylko, żeby się nie bzykać w czasie przerwy skoro nie chcecie brac następnego opakowania |
Ekspert -
 |
|
|
green8
|
|
Tak ostatnią wzięła 17, a wczoraj zwymiotowała z rana. W tej przerwie 7 dniowej sie bzykaliśmy, bo jest też wtedy chroniona. to co musimy teraz następne opakowanie kupic? martwie sie, że jeszcze od ukończenia brania tabletek nie dostała okresu:/
Zmieniony przez - green8 w dniu 2008-05-21 19:15:35 |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Załamujecie mnie ludzie.
Jak mozna nie skołowac parudziesięciu złotych na receptę?
|
|
green8
|
|
tylko dochodzi jeszcze wizyta u ginekologa, który tą recepte musi wypisać.. czyli w sumie około 100 zł.
Zmieniony przez - green8 w dniu 2008-05-21 19:49:36 |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Państwowe prcyhoidnie to raz.
A po drugie prawie kazdy wypiasuje od razu na kilka opakowań receptę.
A skoro was nie stać na tabletki to ich nie stosujcie.
|
|
green8
|
|
państwowe przychodnie? nie.. dziękuje, wole iść dyskretnie z dziewczyna prywatnego gabinetu niż żeby każdy wiedział do jakiego pokoju wchodzimy. W dodatku słyszałem negatywne opinie o takich przychodniach, jak dziewczyna sie rejestrowała do ginekologa to baba na cały głos : "A co w ciąży??!!" I ludzie sie zaczęli gapić na nią, lub 2 sytuacja. Podczas badania nagle wchodzi sobie pielęgniarka i widząc co sie dzieje w środku nie zamykając do końca drzwi za sobą i wchodzi jakby nigdy nic..
P.S. A z tymi receptami to baba wypisała nam na jedno opakowanie:/:( |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
To ile macie lat,że was na to nie stać?
Coś za coś.
A z orgaznizmem nie można tak się bawić. Brać potem robić przerwy jaks ie chce.
|
|
GoldenEyes
|
|
czyli zakonczyla opakowanie i kochaliscie sie wtedy chociaz nie zamierzacie kupic nastepnego opakowania?
raczej nie macie wyboru teraz nalezy kolowac recepte
ja nie mialam nigdy nieprzyjemnosci chociaz uczeszczam do panstwowej przychodni,ale skoro tak bardzo sie obawiacie (a poza tym tam jest spora kolejka )to niech idzie chociazby do rodzinnego,niech zagada i moze wypisac recepte
no i jak Miareczka jezeli brakuje wam funduszy na ten rodzaj antykoncepcji to zamiast robic przerwy potem wracac potem znowu kilka cykli przerwy lepiej stosujcie gumki
albo zapytajcie ginka o tabletki refundowane(jest jakis spis lekow,ale sie nie orientuje,zawsze warto zapytac lekarza)
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2008-05-21 20:58:10
Specjalista -
 |
|
|
Sweet69
|
|
|