Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
GoldenEyes
|
|
|
|
Sweet69
|
|
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
rakietaONA
|
|
|
|
Pinczal
|
|
Witam Panie (i Panów?)
Miałam dobre chęci, chciałam (nawet bardzo) przeczyta cały temat i poszukać ewentualnej odpowiedzi na moje pytanie, ale nie wyszło. Tak wiec zapytam.
1) Przedstawienie problemu
Do tej pory z mężem zabezpieczałam się za pomocą prezerwatywy, jednak ok trzech miesięcy temu mój ginekolog poradził mi na dolegliwości które mi dolegały tabletki "diana". Zrezygnowaliśmy wiec z innej formy zabezpieczenie. Zabrałam dopiero dwa opakowania (standard 21 dni przerwa 7 dni, 21 dni przerwa 7 dni. Po pierwszym opakowaniu okres przyszedł po 3 dniach od odstawienia, skończywszy opakowanie drugie zakończyłam w zeszły piątek, w niedziele w godzinach przedpołudniowych kochałam sie z mężem i użyliśmy prezerwatywy, która niestety pękła. Wzięłam od razu zwiększona dawkę tabletek antykoncepcyjnych ( 2 sztuki - słyszałam, nie wiem czy słusznie, że to się nazywa metoda YUZPE, ale nie ufając jej w poniedziałek o godzinie 13 zażyłam tabletkę escapelle.
2) Pytanie
Jest czwartek, cały czas czuję ból brzucha, ale okresu ani widu, ani słychu. To nie jest czas kiedy chciałabym mieć dziecko, warunki ku temu mamy, ale nie czuję sie na siłach, wiec ciąża byłaby raczej niewskazana. Czy wydaje się wam, ze mogłam zajść w ciążę? Wiem, ze raczej jest to niemożliwe ze względu na czas zapłodnienia komórki, ale boję sie strasznie.
Dziękuje za cierpliwość ;)
Zmieniony przez - Pinczal w dniu 2008-05-22 23:11:16 |
 |
|
|
monia4
|
|
jeżeli dobrze zrozumiałam to opakowanie skończyłaś w piątek? podczas 7 dnowej przerwy (tj. w niedzielę) kochałaś się z mężem?i nie wiadomo czemu w przypływie paniki (gdy gumka pękła), wzięłaś te tabletki, tak ? Kochana podczas 7 dniowej przerwy tez jesteś zabezpieczona, więc gdyby nie twoja pochopna decyzja o wzięciu tabletki, wszystko było by ok, a teraz to już rozregulowałaś organizm i radziłabym wizytę u lekarza. |
 |
|
|
rakietaONA
|
|
jak monia4 niepotrzebnie brałaś escapelle- to one rozlegulowały organizm! nie wiedziałaś ze w czasie przerwy jesteś chroniona i nie potrzebujesz gum dodatkowo?
jesdynie gdybyś robiła przerwe i nie zamierzala brać po niej pigułek wtedy nie jesteś chroniona,ale jeśli bierzesz nastepne opakowanie to nie ma obaw;
moim zdaniem nie zaszłaś w ciaże...ale dla upewnienia sie idz do gina.
|
monia4
|
|
chciałam zauważyć,że w niedzielę wzięłaś podwójną dawkę tabletek,a to było w 2 dniu przerwy, organizm mógł to więc potraktowć nie jak 7 dniową przerwę tylko jak zapomnienie tabletki w sobotę!I tu masz problem... |
 |
|
|
Sweet69
|
|
|
|
GoldenEyes
|
|
podczas przerwy takze jestes zabezpieczona
namieszalas rowno niepotrzebnie zupelnie
jakbys nie wziela escapelle to powiedzialabym,zebys normalnie zaczela kolejne opakowanie ,ale jedynie moge polecic,zebys zadzwonila do ginka i przedstawila sytuacje
Specjalista -
 |
|