Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
GoldenEyes
|
|
|
|
Sweet69
|
|
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
cytrynka33
|
|
świat może nie .... ;P ale i tak ta opcja jest stresująca :P |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
Eliot DDZ
|
|
witam.mam pytanie. dopiero zaczynam stosowac tabletki antykoncepcyjne Cilest...ginekolog zalecil mi zebym rozpoczela opakowanie w dniu w ktorym u niego bylam , czyli pierwszy dzien po zakonczeniu okresu...dziwne!! bo cykl powinno sie zaczynac w pierwszy dzien okresu....mimo wszystko wzielam jedna tabletke jednak po przeczytaniu ulotki zwatpila i stwierdzilam ze poczekam az dostane okres i zacznme brac tak jak jest napisane...po kilku dniach dostalam plamienia(2 dni)...teraz minal juz miesiac...okres powinien juz byc...wszystkie objawy zblizania sie okrsa sa..bole brzucha..wahania nastrojow...ale okresu nadal nie ma...czy to normalnie i mozliwe zeby po jednej tabletce okres sie przesunac? prosze o odpowiedz.... |
 |
|
|
Eliot DDZ
|
|
Doadam że po tym kochaliśmy się juz tylko w prezerwatywach. Martwi nas jednak ten okres, niby szykuje się od kilku dni a krwawienia dalej nie ma. Pytanie brzmi czy przez jedną tabletke może się jej spóźniać okres? Bo więcej nie brała tylko tą jedną, bo już tego samego dnia koleżanki jej zalecały żeby rozpoczeła brać tabletki od 1 dnia okresu i wtedy moja dziewczyna już ich dalej nie brała...
Zmieniony przez - Eliot DDZ w dniu 2008-06-22 17:44:15 |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
nie,jedna tabletka takiej rewolucji jeszcze nie robi
jezeli stosowalaby je przez cale opakowanie to po zaprzestaniu okres moze byc spozniony ok.tydzien
spokojnie czasem tak bywa,ze okres sie przesunie nawet jesli caly zcas byl regularny-nerwy,stres ,wiele innych czynnikow
objawy sa ,wiec cierpliwe poczekajcie
Specjalista -
 |
|
|
applepie2
|
|
Jeśli miałam biegunkę i przez okres 10 dni używaliśmy gumek a bez zabezpieczenia kochaliśmy się dopiero po wzięciu pierwszej tabletki z nowego opakowania to wszystko jest ok?? |
 |
|
|
raisa_96
|
|
nie czytałam całego tematu, bo nie mam zbyt dużo czasu, a być może takie pytanie już było, jednak proszę o radę. biorę tabletki od dwóch miesięcy (Cyprest) i jak na razie jest wszystko w porządku (żadnych skutków ubocznych, dobrze sie przyjmują, no i oczywiście działają:) ). Jednak są wakacje i chciałabym nie zrobić sobie przerwy 8-dniowej na okres, ponieważ wyjeżdżam. może tak już robiłyście i moje pytanie brzmi, czy występują jakieś skutki uboczne po tym? chciałabym od razu po skończeniu jednego opakowania, zacząć następne,żeby okresu nie było. dzięki za rady.