Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
kempa15
|
|
witam:)
1. Moja dzwieczyna bierze tabletki yasminelle już 10 miesięcy czytałem ze dla zdrowia po jakimś czasie na 3 miesiące powinno sie je odstawić. Ile maksymalnie może brać tabletki non-stop??
2. Jeżeli bedzie brala tabletki bez przerwy przez 2 miesiace i potem zrobi sobie 7 dniową przerwe cały czas bedzie zabezpieczona?? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
ad1)
Jeżeli dobrze toleruje, próby wątrobowe ma w porządku to można brać całe lata bez przerwy.
ad2)tak
|
|
kempa15
|
|
te próby wątrobowe to jest jakieś badanie czy co?? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Badanie enzymów wątrobowych, dobrze zrobić po ok roku brania tabsów.
|
|
kempa15
|
|
gin tego nie robi co?? sory za gupie pytania:P |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Nie.
w laboratarum gdzie pobierają krew.
|
|
Afr0dyta
|
|
Przeczytałam, że tabletki antykoncepcyjne hamują proces owulacji. Zostało mi 6 tabletek do końca cyku i zauważyłam u siebie śluz taki sam, jaki występuje u mnie podczas owulacji.Tabletki przyjmowałam zgodnie od 1 dnia miesiączki codziennie o stałej porze. Jest to moje pierwsze opakowanie z tego względu nie pozwalałam chłopakowi kończyć w środku(zawsze wyciągał). Teraz boję się jednak, że tabletki może nie działają czy co, skoro u mnie proces owulacji wystąpił Czy to oznacza, że przez ten miesiąc nie dawały mi one żadnego zabezpieczenia? Proszę o odpowiedź, bo naprawdę jestem niespokojna.
Zmieniony przez - Afr0dyta w dniu 2008-07-14 12:08:48
Zmieniony przez - Afr0dyta w dniu 2008-07-14 12:09:14
|
GoldenEyes
|
|
|
|
Afr0dyta
|
|
Nie, upławy na pewno nie. ale co do gęstości śluzu, to faktycznie jest on trochę gęstszy. dzięki za odpowiedź.
|
applepie2
|
|
witam. lekarz przepisal mi ostatnio Diane35 ze względu na to ze po Harmonecie strasznie pogorszyła mi sie cera;/ Czy mogę kochać się bezpiecznie bez żadnego innego zabezpieczenia bo przeciez w Diane35 dzialanie antykoncepcyjne jest tylko działaniem dodatkowym? |
 |
|