mam pytanie
wiem, ze powinnam zrobic 7 dni przerwy w braniu tabletek anty
a więc 1 tabletke z kolejnego opakowania mam wziac ósmego dnia czy jeszcze siódmego?
w takim razie jezeli ostatnią tab z pierwszego opakowania wzielam w sobote to kolejną po przerwie w niedziele?
Tak dokładnie,dla ułatwienia lekarze w gabinetach często mają kalendarzyki menstruacyjne (które dostają pewnie od firm farmaceutycznych),radzę zapytać-ja juz dostałam taki dwa razy od swojego ginekologa.
witam. czy jak tabkletki trzyma sie przez jakis czas w bardzo wysokiej temperaturze to mogą one stracic na skutecznosci? na nich jest napisane ze tylko do 25 stopni a w moim przypadku bylo to o wiele więcej...
Witam:) wybieram sie z dziewczyną na wakacje najprawdopodobniej tunezja albo egipt i wiem że w tych krajach panuje choroba zwana zemstą faraona i często sie ją dostaje. Są na nią leki tylko nie wiem teraz czy szkodzą lub obniżają skuteczność tabletki wiem że była kiedyś lista leków i składników które obniżają skuteczność tabletek tylko nie wiem gdzie... chyba ze ktoś juz spotkał sie z tą choroa i coś wie jak te tab wpływają na tabletki anty:)