Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
RonJn
|
|
Witam,
Moja dziewczyna zaczęła brać tabletki w pierwszym dniu okresu (yasminelle). Jest to pierwszy srodek antykoncepcyjny jaki kiedykolwiek brala. Po okresie uprawialismy seks juz "normalnie".
I teraz mam kilka pytan odnosnie tego.
Czy jest jaka roznica miedzy tym gdy sie wezmie tabletke o 21:30 ,a np. 22:30 ?? Czy to normalne ,jezeli gdzies okolo 10-30 minut od wziecia tabletki robi Jej sie niedobrze i czuje czasem bole brzucha? Pozostalo juz okolo 6 tabletek (od dnia dzisiejszego) i teraz przez ten tydzien co byl miewala prawie caly dzien bole brzucha , niedobrze Jej bylo.. Czy to spotykany syndrom brania tych tabletek ? Pozostalo jeszcze tydzien do kresu. Troszke sie martwie tym wszystkim.. Z gory dziekuje za odpowiedz:) |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
takie opoznienia nie maja znaczenia
najistostniejsze,aby nie spoznila sie z wzieciem o 12h
w pierwszym miesiacu zdarza sie sennosc,bole glowy,brzucha-organizm sie przywyczaja,jesli przez pierwsze 3 cykle jakis skutek sie nasila-silne migreny np. wtedy warto zglosic sie do lekarza po zmiane tabsow
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2008-08-03 21:57:50
Specjalista -
 |
|
|
lilka00
|
|
Moje pytanie jest następujące-czy istnieje taka możliwość,że biorąc tabletki od dłuższego czasu mają one wpływ na samopoczucie po alkoholu?Dokładnie chodzi o to,że kiedyś po spożyciu alkoholu nie zdarzało mi się wymiotować,nie bolał mnie żołądek, teraz od jakiegoś czasu mam problem,bo nawet po niewielkiej ilości alkoholu następnego dnia czuję się potwornie i niestety wymiotuję często.Czy tabletki mogą mieć coś z tym wspolnego?Dodam,że nie chodzi o ilości alkoholu po których całkiem naturalne są problemy zołądkowe,chodzi o naprawdę niewielkie ilości. |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
moze cos z watroba,tabletki czasem negtywnie na nia wplywaja?
ale tylko przypuszczam skad takie objawy
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2008-08-05 15:00:35
Specjalista -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Goldi może mieć rację.
Zrób próby wąrobowe, bo możesz mieć lekko uszkodzoną wątrobę od tabletek.
|
|
Gabiii1
|
|
Hej mam takie pytanko - a mianowicie zamierzam zacząć brać pigułki-powinno sie je brac od pierwszego dnia okresu a mam go dopiero za ok.1,5tyg... mogę zacząc np zarzywać je od jutra? czy bedą jakies konsekfencje? i bedą one własciwie działac? prosze o odpowiedz :(:( |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
zaczynasz od 1-wszego dnia okresu-pd pierwszego dnia jestes zabezpieczona
od kolejnego dnia okresu 2-5(roznie na ulotkach jest)-tydzien guma
a jak zaczniesz w objetny dzien okresu to juz bardziej oplaca sie te 1,5 tyg odczekac niz cale opakowanie
Specjalista -
 |
|
|
matyldaprj
|
|
Kolejny problem mam,wymiękam,biorę Diane 35 od stycznia,jak na razie poprawa jest poniżej zera bo wyskoczyło mi kolejnych pięknych "ozdabiaczy" całe multum,chyba z 23 się doliczyłam,już szału dostaję,lekarze nie chcą słuchać,kontynuuj i kontynuuj,na poprawę humoru dali mi antybiotyk na te syfki,ale to nic nie daje,mam wrażenie,że to się nasila tylko coraz bardziej.
Czy istnieją inne tabletki które mogą pomóc w problemach z cerą???
Pomocy,szału dostaje,serio,wychodzę za mąż za niecałe dwa miesiące,26 lat mam,a cera jak u nastolatki w okresie dojrzewania!!!!!!
Zmieniony przez - matyldaprj w dniu 2008-08-06 20:24:37
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Cześć Mati
Może spróbuj Cyprestu albo Sindi -one są nowocześniejsze od Diany.
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2008-08-06 20:26:32
|
|
GoldenEyes
|
|
ponoc yasminelle tez dobrze wplywaja na cere dzieki drospirenonowi-powinno ci troche wysuszyc skore-przynajmniej tak jest napisane na broszurce
Specjalista -
 |
|