Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
kaska...
|
|
Czy któraś z Was po zażyciu Escapelle dostała krwawienia trwającego 3-4 dni,a potem okazało się,że jednak jest w ciąży?Otóż 12/13 lipca miałam niezabezpieczony stosunek.Po 34 godz wzięłam escapelle.Krwawienia dostałam 17/18 lipca.Czy to możliwe,że w ciążę zaszłam 17 lipca po zażyciu tej tabletki?Bo tak wychodzi z moich obliczeń.Czy w tych dniach kiedy trwa to krwawienie można zajść w ciążę?Proszę o odpowiedź!
|
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Dobrze rozumiem,że miałaś drugi niezabezpieczony stosunke już po zażyciu escapelle?
|
|
kempa15
|
|
na moje pytanie ktos odpowie??? |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
kempa nie panikuj
zdarzaja sie takie plamienia w trakcie opakowania
a kaska
tabletka zabezpiecza jednorazowo po feralnym stosunku,wiec jak potem wspolzylas bez zabezpieczenia moglas zajsc w ciaze
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2008-09-08 15:28:11
Specjalista -
 |
|
|
kaska...
|
|
Golden Eyes-A czy to możliwe,że escapelle wtedy nie zadziałało,bo rozpoczęło się zagnieżdżanie,a ja dostałam krwawienia,dość mocnego po tej tabsie.Na zdjęciu z usg mam 8tydzień i 4-ty dzień,choć gin mi powiedział,że zapłodnienie było po 17-stym.A dokładnie kochałam się z tym moim do końca 20/21 lipca. |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
ale piszesz ,że krawienien miałaś 17 a w ciążę zaszłaś po 20 więc to chyba chyba oczywiste,że za pierwszym razem espaelle zadziałałao, a zaszłać bo miałaś kolejne niezabezpieczone stosunki.
Zresztą jakie to ma znaczenie, jesteś w ciąży i już.
no chyba ze sypiałaś z kilkoma i nie wiesz kto jest ojcem
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2008-09-08 19:07:08
|
|
miki80
|
|
Witam,
Proszę o odpowiedź na pytanie. Niedawno kochaliśmy się z dziewczyną bez zabezpieczenia. Pare godzin później gdy chciała wziąć pigułkę zorientowała się że poprzedniego dnia nie wzieła pigułki. Jak duże jest prawdowpodobieństwo że zajdzie w ciążę? Bieże pigułki regularnie od 4 lat i nigdy coś takiego się nie zdażyło a pozatym nie miała dni płodych w tym czasie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam |
 |
|
|
karolinkas
|
|
Witam wszystkich, którzy są w stanie mi pomóc :) Otóż brałam tabletki antykoncepcyjne 5 miesięcy i przestałam je brać w lipcu tego roku... Okres powinnam dostać 3 września i do tej pory go nie mam :( Mianowicie chodzi mi o to, czy jeżeli okazałoby się, że jestem w ciąży moje dziecko byłoby zdrowe? To jest mój problem... jeżeli okazałoby się, że jestem w ciąży, to nie będzie problem, chodzi mi tylko czy zaraz po przerwaniu tabletek będzie bezpieczna ciąża?? |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
w sumie po zakonczeniu brania tabletek powinno sie poczekac 3 miesiace, ale powinnas byc spokojna, bo nie urodzisz dziecka z 3ma głowami..
sprawdz najpierw czy jestes w ciazy - wykonaj test a nastepnie udaj sie do ginekologa.
|
Specjalista -
 |
|
|
kasiia6
|
|
hej a ja mam pytanie z innej beczki :D bo obecnie mam cykl 32 dniowy, okres trwa 3 dni i potem te 29 przerwy. iii.. czy jak zacznę brać cilest, bo już mam przepisany, to czy mi się ten okres ureguluje do 21 dni brania tabletek i 7 dni przerwy na miesiączkę? czy zostanie mi taki cykl jaki jest i jak wtedy brać te tabletki ?
no i jeszcze jedno. ginekolog powiedział, zeby zacząć brać od 5 dnia cyklu. a na stronie Cilestu wyczytałam żeby zacząć od 1 dnia. bierze ktoś cilest? jeżeli tak to jak :)?
Zmieniony przez - kasiia6 w dniu 2008-09-19 15:12:26