Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
DRINK
|
|
Witam :)
Mam pytanie czy bardzo małe plamienie można liczyć jako pierwszy dzień cyklu? Miesiączki mam bardzo nieregularne. Pytam dlatego bo zaczynam swoje pierwsze opakowanie tabletek
|
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Mozna ale dla pewnośći bym min tydzień czekała z rozpoczęciem wpsółzycia bez dodatkoweg zabezpieczenia.
|
|
DRINK
|
|
Dziękuje za odpowiedz. Też tak myślałam ale wolałam sie upewnić :) |
 |
|
|
zwierzkoks
|
|
Witam.Czy jezeli kochałam sie z chlopakiem w czasie 7 dniowej przerwy brania tabletek i nie rozpoczynam brania nowej paczki czy jest mozliwe zajscie w ciąze.Dodam ze caly cykl brania tabletek trwał 3 miesiące i dopilnowaną miałam zawsze godzine ich brania i wszytko robiłam zgodnie z zaleceniami lekarza.prosze o szybka odpowiedz
|
GoldenEyes
|
|
|
|
zwierzkoks
|
|
sex był na początku przerwy.Na drogi dzien dostałam okres wiec jak myslicie mogło dojsc do zaplodnienia czy nie.
|
Viverna
|
|
ja tak zaszlam w ciaze, wiec polecam zrobic test ciazowy.
odstawienie tabletek, szczegolnie mini pigulek z mala zawartoscia hormonow, brak kontynuacji zabezpieczenia jest bardzo ryzykowne.
 |
|
|
Blaster24
|
|
Witam.
Moja dziewczyna powinna wziasc dzis tabletke po 7 dniowej przerwie niestety jej ginekolog akurat dzis wziol sobie urlop i zostalismy bez recepty.Kochalismy sie wczoraj.Czy jest mozliwsoc ze zajedzie w ciaze robiac teraz miesieczna przerwe od tabletek?
Druga sprawa zabletki kupuje zawsze w tej samej aptece.Myslicie ze istnieje mozliwosc sprzedania tabletek bez recepty gdy powiem im, ze doniesiemy recepte gdy lekarz wroci?
Zmieniony przez - Blaster24 w dniu 2008-09-30 13:58:05 |
 |
|
|
Angel...
|
|
No przeca na tej samej stronie jest napisane, ze jezeli nie zacznie nowego opakowania, to jest mozliwosc zajscia w ciaze, tym bardziej, jezeli stosunek odbyl sie pod koniec przerwy
Co do apteki, to nie przekonacie sie, poki nie sprobojecie, a sadze, ze w Waszym przypadku gra jest warta swieczki Gdzies byl przypadek, ze nawet Postinor bez recepty sprzedali jakiemus dzieciakowi.
A na przyszlosc, proponuje poprosic ginekologa, aby wypisywal recepte na kilka opakowan (nie wiem jak u innych, ale u mojego nie ma z tym problemow).
Zmieniony przez - Angel... w dniu 2008-09-30 14:02:47 |
Ekspert -
 |
|
|
Blaster24
|
|
Wiem zauwazylem dopiero po wyslaniu posta.Wizyta byla umowina od piatku.Nie wiem co sie stalo, lekarz odwolal dzis wszytkie przyjecia.Dzieki. |
 |
|