Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Viverna
|
|
jak Aniol-przeczytaj zanim napiszesz, tak - jest mozliwosc zajscia w ciaze (vide moj post wyzej) oraz - ja kilka razy wyprosilam opakowanie u aptekarza, a potem przynosilam recepty. wypraktykowane i dziala, szczegolnie warto dbac o takiego
 |
|
|
bajkaaa
|
|
czesc.Pewni bylo juz kilka razy pytanie zadane..ale szukam szukam i nie moge znalezc,a potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
wieć,kieddys wynikla pewna sytuacja i musialam wizasc dwie tabltki pod jednego dnia,noi mam o jedną mniej teraz... jutro powinnam brac ostatnią tabletke 21..no ale w blistrze nie mam juz tabletek.Wiec co mam zrobic ?od jutra przerwe tygodniową?czy jak? bede musiala sie jakos jeszcze dodatkowo zabezpieczac czy wszytko bedzie okej?.prosilabym o jakas szybką odpowiedz...bo jak nie to rano lece po nowe opakowanie tabletek:/ |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Kończysz cykl o jeden dzien wczesniej. Potem normalna przerwa.
|
|
bajkaaa
|
|
dzieki:) więc luz,nie musze uzywac dodatkowo prezerwatyw?dodam ze pare h temu kochalam sie z facetem..wiec mam nadzieje ze bedzie okej. |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
applepie2
|
|
witam. bralam leki obnizajace dzialanie tabletek atykoncepcyjnych.stosowalismy z chlopakiem przez 7 dni po zakonczeniu brania tych lekow dodatkowe zabezpieczenie.Dzisiaj mija te 7 dni a do konca opakowania zostala mi juz tylko jedna tabletka. Czy w czasie przerwy moge sie kochac bez zadnego innego zabezpieczenia? czy ta jedna tabletka bedzie mnie zabezpieczala przez całe 7 dni przerwy? |
 |
|
|
intri
|
|
Hej Dziewczyny!
Mam takie pytanie... Otóż przez 3 miesiace brałam nowynette i wsztystko było ok, potem mialam 2miesiace przerwy, a teraz od dwóch miesiecy znowu biore nowynette w pierwszym opoakowaniu mialam lekkie plamienia (norma) , a drugiem nie odczuwalam juz zadnych diolegliwosci... Teraz biore trzecie opakowanie wszystko było wporzadku jednak gdy do konca opakowania pozostało jakies 7-8 taletek nie współżyłam jedynie petting, dostałam nie plamienia a okresu! czy to normalne? wiem,ze przez pierwsze 3 misiace organizm sie przyzwyczaja... ale zaniepokoił mnie tez okres trwa juz 3 dzien a ja mam do konca opakowania 5 tabletek.... dodam ze brałam tabletki w miare regularnie około 7-8 rano...raz tylko wlasnie dzien czy dwa dni przed tym krwawieniem które teraz mam wzielam o godzinie 13.... prosze o porady |
 |
|
|
sala500
|
|
Witam wszystkich. Od ponad 4 miesiecy biore yasminelle. Zawsze bralam je poprawnie i regularnie jednakze w tym miesiacu sie popisalam. Zazywanie rozpoczelam od 14 wrzesnia, 22.09, 23.09, 26.09 i 5 pazdziernika wzielam po dwie tabletki. Bo uznalam z narzeczonym ze tak bedzie bezpieczniej poniewaz bralam leki na przeziebienie zawierajace polopiryne. Ale kochalismy sie bez innego zabezpieczenia jeszcze przed tym jak wyczytalam ze polopiryna powyzej 1g zmniejsza skutecznosc lekow antykoncepcyjnych. Mimo wszystko teraz obawiam sie o to czy mozliwe ze moge byc w ciazy...i obawiam sie o swoje zdrowie. Zawsze nie mialam oporow przed rozmowami ze swoim ginekologiem ale teraz o swoich wyczynach z tabletkami boje sie mu powiedziec... |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
skad taki pomysl Ci do glowy wpadl,zeby 2 tabletki dziennie brac?
oczywistym jest,ze jesli bierzesz leki wplywajace na skutecznosc stosujesz dodatkowo prezerwatywe
Specjalista -
 |
|
|
sala500
|
|
Wyczytalam gdzies co moga zdzialac dwie tabletki a ze moga duzo wiec postanowilam wziasc. Natomiast jesli chodzi o leki zmniejszajace skutecznosc to nie wiedzialam o polopirynie |
 |
|