Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
jogobella2
|
|
witam,bralam trzy miesiące cilest a teraz jestem w trakcie pierwszego opakowania diane-35.Tak sie złożylo ze z powodu chorego gardła dostałam bactrim.Uprawialam z chłopakiem stosunek przerywany.Czy powinnam się czegos bać?:P |
 |
|
|
Viverna
|
|
powinnas sie bac nerwicy zwiazanej ze stosunkiem przerywanym, to raz. wystarczy globulka/prezerwatywa zeby nie musiec stosowac sredniowiecznych metod "zapobiegania ciazy"
a dwa - z tego co napisalas wynika, ze z cilestu przeskoczylas na diane bez przerwy. zazwyczaj przy zmianie tabletek zalecana jest miesieczna przynajmniej przerwa, ale o tym pewnie rozmawialas z ginekologiem.
na ulotce kazdego opakowania jest informacja jakie leki obnizaja skutecznosc. poczytaj - dowiesz sie.
a powinnas tez wiedziec, ze zajscie w ciaze bez wytrysku wewnatrz jest bardzo trudne
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
Viverna
|
|
Golden - na ulotce tak, ale moja ginka zawsze mnie prosila, zebym poczekala miesiac i wtedy brala - podobno dla unikniecia komplikacji.
ale co tam - tak czy inaczej do niewyjasnionych, jak wiekszosc tutaj....dobrze, ze nie biora jeszcze na zmiane -raz ona, raz jej facet
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
|
|
Viverna
|
|
o tej artystce zapomnialam!!
dziewczyny, powiedzcie mi - bo moze mi sie mozg lasuje juz ze starosci i od ciezaru - jak to sie dzieje, ze co druga spotkana tu dziewoja nie ma bladego pojecia o funkcjonowaniu jej ciala, nie mowiac juz o dzialaniu antykoncepcji szeroko pojetej.....bo ciupciac sie chca ale boje sie,ze o tym tez moga miec mgliste pojecia
sorry za offtopa, ale ile razy tu wchodze to mam podobne uczucia
 |
|
|
Sweet69
|
|
Viverna
co do lasek które się tu pytają o najprostrze rzeczy nie będę się wypowiadała
bo trzeba być totalnym betonem, zeby przed wzięciem tabletki nie poczytać co i jak.
pomijam już lekcje biologii w szkołach  |
Ekspert -
 |
|
|
Angel...
|
|
Taaaa, bylas kiedys na przecietnej lekcji biologii w gimnazjum czy liceum z dzialu "uklad rozrodczy"?  |
Ekspert -
 |
|
|
Sweet69
|
|
|
|
Angel...
|
|
I mowili Wam, co to jest plyn ejakulacyjny, jak dokladnie mozna zajsc w ciaze itd itd? |
Ekspert -
 |
|