Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
GoldenEyes
|
|
kwestia takze niedojrzalosci
podejmuja sie wspolzycia nic o nim nie wiedzac poza tym,ze kolezanki juz sie sypia
a juz glupiej wizyty u ginekologa sie wstydza
Zmieniony przez - GoldenEyes w dniu 2008-10-16 18:24:23
Specjalista -
 |
|
|
Sani_
|
|
od pol roku biore yasminelle. po tabletkach strasznie urosly mi piersi i woda zatrzymuje sie w organizmie... wczesniej bralam harmonet. jakie tabletki proponujecie zeby nie bylo bardzo widocznych skutkow ubocznych? chodzi mi przede wszystkim zeby piersi tak nie rosly i za bardzo nie przybrac na wadze... |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
to indywidualna sprawa
wiadomo jak to jest,kazdy organizm inaczej reaguje
po sobie polecalabym harmonet ,bo trzymam wage piersi jakos bardzo nie urosly,ale za to kolezance juz tak,wiec tu nie ma zasady
Specjalista -
 |
|
|
Sani_
|
|
po harmonecie piersi male ale waga duzo do przodu... eh. a slyszla ktos o testach przed doborem tabletek? |
 |
|
|
Viverna
|
|
mozna zrobic testy hormonalne, zeby wykluczyc tabletki ktore moga wplynac niekorzystnie.
ale to teoria, bo w praktyce test jest drogi i wlasciwie nie znam nikogo, kto by przeszedl.
ja bralam Yasmin i nic mi po nim nie bylo negatywnego, ale slyszalam tez wiele dobrego o plastrach. przede wszystkim zrob badania skad ta woda w organizmie! bo moze masz problem lezy gdzie indziej
 |
|
|
Sani_
|
|
tylko wlasnie bardzo zalezy mi na tych testach... woda zaczela sie zatrzymywac odkad biore yasminelle |
 |
|
|
Viverna
|
|
sani - testy mozesz zrobic po skierowaniu przez interniste do odpowiedniego lekarza. jesli wytlumaczysz mu po co ci one, na pewno nie odmowi.
ja robilam testy na hormony tarczycy jakies 10 lat temu i wydaje mi sie, ze placilam cos kolo 50pln za komplet.
a co do zatrzymywania wody - tak jak powiedzialam - zrob badania (moczu, krwi) zglos to lekarzowi, bo nie jest to normalne:)
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
ja robilam testy na hormony tarczycy jakies 10 lat temu i wydaje mi sie, ze placilam cos kolo 50pln za komplet.
ja za to robilam w zeszlym roku na NFZ,czyli nic nie doplacalam
Specjalista -
 |
|
|
Viverna
|
|
a widzisz - nawet lepiej! no to nad czym sie tu zastanawiac??
a editne: sani, sorry ale te wszystkie pytania moglabys zadac swojemu ginkowi albo lekarzowi pierwszego kontaktu. odpowiedzi jakie uzyskalabys na pewno bylyby klarowniejsze od tego co uslyszysz tutaj, wiec zamiast spedzac godziny tutaj, moze wybierzesz sie do lekarza?
Zmieniony przez - Viverna w dniu 2008-10-17 15:13:48
 |
|
|
Sani_
|
|
wybiore sie tulko czekam na wyniki innych badan... ale dzieki |
 |
|