Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
A uprawiałas dzis seks?
|
|
Afr0dyta
|
|
Mam takie pytanie, biorę tabletki anty od 5 miesięcy. Zawsze kilka dni przed wystąpieniem okresu wyskakiwały mi pryszcze, okropnie się złościłam itp. A w tym miesiącu nic... Czy to zły znak? Zaznaczam, że tabletki brałam reguralnie, codziennie praktycznie o stałej porze. Czy mam się martwić?
|
Viverna
|
|
nie, nie musisz
 |
|
|
monika007
|
|
Wymiotowalam i mialam biegunke 2 godziny po wzieciu tabletki. Czy mam brac nastepna i kiedy? czy wystarczy tylko guma przez tydzien? |
 |
|
|
Viverna
|
|
przypuszczalnie ta tabletka nie wchlonela sie calkowicie, wiec kontynuuj branie normalnie, jak co dien, ale stosuj do konca cyklu dodadkowe zabezpieczenie
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
Viverna
|
|
Zlotooka, myslisz, ze wziecie kolejnej zabezpieczy ja do konca cyklu? pytam bo zwyczajnie nie wiem
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
|
|
monika007
|
|
do konca opakowania? bo to dopiero 3... |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
sugeruje sie ulotkami :
"wymioty lub biegunka o duzym nasileniu w ciagu pierwszych 3-4 godz po polknieciu tabletki moga zmniejszyc jej skutecznosc.Wobu przypadkach wez dodatkowa pigulke w ciagu 12h"
"jezeli w ciagu 4 hod przyecia tabletki wyst wymioty to tabletka nie zostala calkowicie wchlonieta,w zwiazku z tym nalezy postapowac jak w przypadku pominietej tabletki,nalezy przyac dodatkowa tabletke z rezerwowego opakowania"
Specjalista -
 |
|