Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
TN3R
|
|
Golden... -> Widzę, że jednak masz poważne kłopoty z rozumieniem tekstu czytanego - polecam cofnąć się do podst. lub gim. o ile teraz w nim nie jesteś.
Ja też leżę, jak czytam Twoje górnolotne wypowiedzi... Widzę, że nie ma sensu dalej ciągnąć tej dyskusji, bo Wasze poczucie wyższości mózg Wam lasuje.
Zmieniony przez - TN3R w dniu 2008-11-09 11:25:22 |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
|
|
monika007
|
|
po wymiotach wzielam nastepna tabletke z rezerowego opakowania( jakies 8 godzin po tamtej ktora sie nie wchlonela) i od dzis biore juz o stalej porze. Jak dlugo mam sie jeszcze dodatkowo zabezpieczac? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
przez 7 dni.
|
|
sonia4
|
|
Jeśli podejrzewasz, że tabletka się nie wchłonęła, weź następną. Jeśli różnica czasu między tabletką z poprzedniego dnia, a nową, wziętą po ewentualnym wydaleniu kolejnej nie przekroczyła 36 godzin, jesteś zabezpieczona. Nawet, gdy był to trzeci tydzień, przerwę można spokojnie zrobić. Jeśli różnica między tabletkami przekroczyła 36 godzin - zabezpieczenie zostało naruszone, postępuj zgodnie z fragmentem ulotki, dotyczącym spóźnienia powyżej 12 godzin. Oznacza to, że po zastanowieniu się, który to tydzień brania, stosujesz się do tego, co radzi ulotka w przypadku zapomnienia tabletki w danym tygodniu. Jeśli chodzi o stosunki przed zwymiotowaniem, poszukaj informacji w ulotce.
Przykład:
Bierzesz tabletki powiedzmy o 10.00 codziennie. Odstęp między tabletkami wynosi 24 godziny. Z przyjęciem możesz się spóźnić do 12 godzin. Czyli różnica czasowa między tabletkami może wynieść do 36 godzin. Oznacza to, że jeśli wczoraj wzięłaś tabletkę o 10.00, dziś o 10.00 (czyli po 24 h), ale zwymiotowałaś, to jeśli wyrobisz się z przyjęciem kolejnej do godziny 22.00 to jesteś zabezpieczona, bo nie minie 12 godzin spóźnienia.
[lekka.pl/forum?func=view&id=12192&catid=10]
wylicz czy uplynelo powyzej 36h
jesli tak to j/Miareczka
|
|
monika007
|
|
troche to skomplikowane więc dla pewnosci przez te 7 dni dodatkowe zabezpieczenie i bede spokojna:) |
 |
|
|
patka26
|
|
Hej wszystkim:) Ja ma takie pytanko, brałam jednocześnie yasminelle i leki przeciwdepresyjne i furagine na zapalenie pęcherza. Pojawiały mi się krwawienia w trakcie i potem też po ostatniej tabletce. Czy mogły mi te leki wpłynąć na skuteczność antykoncepcji?? |
 |
|
|
KaSjAnA
|
|
|
|
KaSjAnA
|
|
|
|
sonia4
|
|
jery nawet jak lekarz nie powie to ulotka jest
mi sie przez pierwsze 3 cykle chcialo tak samo moze troche bardziej a potem spadlo
Zmieniony przez - sonia4 w dniu 2008-11-10 22:05:34
|