Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
emilcia159
|
|
hej. mam pytanie, wlasnie skonczylam brac 1-sze opakowanie tabletek i powinnam dostac okres, bo jestem teraz w trakcie 7 dniowej przerwy (ostatnia tabletke wzielam w piatek) a jeszcze nie dostalam okresu. Czy to jest normalne i czy moge dostac okres np. jutro?? I najwazniejsze pytanie czy moglam zajsc w ciaze. a tabletki biore po raz 1-szy i jestem bardzo zmartwiona. jestem strasznie zdenerwowana, bo nic nie wskazuje na to, ze mialabym dostac okres.
prosze bardzo o pomoc :(( |
 |
|
|
Angel...
|
|
|
|
emilcia159
|
|
tak czytalam. i moj chlopak tez czytal. a tak na marginesie to ulotka jest po angielsku ;/. wiec chcem sie upewnic i prosze o odpowiedz... |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Co to za tabletki.
Jeśli braaeś o stałej porze, nie pominęłaś żadnej i nie brąłaś leków zmniejszających skuteczność to nie jesteś w ciaży.
Czasem krawienie może nie wystapić(tak było u mnie) i nie musi to od razu oznaczać ciąży.
|
|
emilcia159
|
|
"Microgynon"
Przez wszystkie 21 dni bralam kolo 20, tylko raz wzielam kolo 21, wiec chyba wszystko jest ok.
Dziekuje za pomoc i pozdrawiam :) |
 |
|
|
killahh
|
|
Siema
Moja dziewczyna przez ostatni cykl brała Cilest od pierwszego dnia miesiaczki czyli tak jak trzeba. Skonczyla opakowanie, miala poczatek okresu 1 grudnia i wczoraj okres jej sie skonczyl. Dzisiaj o 19 wziela 1 tabletke drugiego opakowania Cliestu i kochalismy sie o 19:30.
Obliczylem pozniej na kalkulatorze dni plodnych, ze jest w szczytowym okresie dni plodnych, gdyz jej cykl trwa od 21 do 23 dni.
Czy tabletka chroni w takim wypadku? Czy starac sie o postinor? Prosze o szybka odp
|
Angel...
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
|
|
killahh
|
|
Dobra ok.
Posiedzielismy z dziewczyna i pomyslelismy i musze przyznac, ze ona jest chyba za glupia na antykoncepcje.
9 listopada 1 tabletka w 1 dzien cyklu, czyli tabletki skonczyly sie 29. Czyli normalnie liczac, dzisiaj jest 8 a nie 7 dzien przerwy. Co robic?
|
Termitek
|
Little boy
|
|
przyjecie postinoru w takim wypadku moze spowodowac duze spustoszenie w organizmie. Juz pomijajac fakt ze glupota jest brac lek nie wiedzac nic o jego dzialaniu
|