Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
dexter00
|
|
Wła¶nie nie ona nie ma żadnych problem ze zdrowiem ini z tr±dzikiem! nie wiem co jest! lekarz powiedział zę to s± takie słabsze leki antykoncepcyjne! dobre na pocz±tek stosowania antykoncepcji |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
To ja bym zmieniła lekarza, bo Diana ma dużo skutków ubocznych. Dla młodej dziewczyny lepsze sa np Logest Cilest czy Yasmin.
|
|
butt3rfly
|
|
gdy laska chce star± generacja(o większych skutkach ubicznych) tylko dltego ,że jest refundacja i płaci za nie np 6 zł.Przy długofalowym stosowaniu te różnice się uaktywniaj±, np kobieta bardziej tyj
No wlasnie jestes w błędzie.. nie kazdy organizm jest taki sam.. znam dziewczyne ktora przytyla po yasmin a swietnie sie czuje na stedirilu.. Te starsze maj± inne skutki uboczne i s± one statystycznie częstsze , ale nie s± one gorsze tylko mniejszej liczbie kobiet w 100% odpowiadaj±
Pigulki 2 generacji, a ta jest wlasnie najbardziej preferowana na calym swiecie... ale w Polsce jest trend na now±, bo (niby) lepsz±..
wiec moim zdaniem to bez znaczenia czy bierze sie tabletki refundowane za 9,27 czy za 36.94
|
Specjalista -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Dalej się nie rozumiemy. Ja mówię o osobach które zwracaj± uwagę jedynie na cenę a nie na inne warunki.
|
|
butt3rfly
|
|
I bardzo dobrze, ze zwracaja uwage na cene. Jesli chca sie zabezpieczac chwala im za to! Jesli nie maja pieniedzy (tak na serio) to niech probuja z tabletkami refundowanymi, ktore przeciez sa dla ludzi nie kazdego stac na wydatek 30 zł miesiecznie, uwierz mi...
|
Specjalista -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
I bardzo dobrze, bo dziecko to poważny wydatek
Ale zauważ ,ze tabletki refundowane to zwykle leki na jakie¶ inne dolegliwo¶ci jak np Diana, a nie czytsko ¶rodki anty.
|
|
Whiteaida
|
|
Jeszcze jedno pytanie, bo ja taka niedouczona, takie tabletki działaj± już od pierwszej zażytej? Czy trzeba trochę poczekać?
|
|
butt3rfly
|
|
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
|
|
piotrusxtc
|
|
Heh, Diane... antykoncepcja to skutek uboczny tych tabletek i jesli chodzi o bezpieczenstwo to jest duzo mniejsze niz w przypadku innych tabletek. Moja dziewczyna miala diany ale lekarz kazal uzywac gumek itd. a miala je ze wzgledu na zalecenia dermatologa rowniez. NIe wiem co za normalny lekarz przepisal Diane35 jako typowe tabletki anty?
Specjalista -
 |
|