Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
INSOMNIA
|
|
Ech wiem, ale to nie bylo planowane, takto jestem bardzo rozsadna. |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
A która tto była tabletka pigulek i antybiotyku?
|
|
INSOMNIA
|
|
2 tabletka pigulek [ale juz od czerwca biore]
i antybiotyku 4 dzien chyba..
Tylko wlasnie w ulotce antybiotyku nie ma nic o obnizeniu skutecznosci tabsow..
- antybiotyki (ampicylina, tetracyklina, ryfampicyna); i to na tej stornie jest, a przy moim antybiotyku jest, ze jest z czegos na s.. a nie zadnego z tych :(
Zmieniony przez - Ariel90 w dniu 2008-12-21 00:18:42 |
 |
|
|
GoldenEyes
|
|
jak juz mleko rozlane to nie pozostaje nic innego jak poczekac na krwawienie w przerwie
nastepnym razem sprawdzaj kazdy lek,ktory bierzesz
Specjalista -
 |
|
|
szurumburu
|
|
Jestem w trakcie 4ego blistru Yasmin. Mniej więcej po 10 tabsie w czasie przyjmowania 3ego blistru nabrzmiały mi piersi i były bolesne. Trwało to ok tygodnia, potem ból ustąpił, choć nadal były powiększone. Taki stan trwał aż do poniedziałku tj do krwawienia z odstawienia-czyli trzy tygodnie temu i piersi wróciły do swoich rozmiarów. Czy mógł być to skutek uboczny??? Będę wdzięczna za odpowiedź bo pomimo tego krwawienia ja nadal mam jakieś schizy
|
Angel...
|
|
|
|
GoldenEyes
|
|
Czy mógł być to skutek uboczny
nie wierze,ze w ulotce nie masz tego w skutkach ubocznych wymienione
co za tym idzie zagladaj do niej czesciej
Specjalista -
 |
|
|
szurumburu
|
|
Oczywiście że jest napisane o tkliwości i bolesności piersi, tyle że przy przyjmowaniu pierwszych opakowań, nie miałam takiej dolegliwości, było mi niedobrze, czasami bolała mnie głowa ale piersi troszkę, a przestraszyłam się bo zaczełam grzebac po niecie i wyczytałam że to jeden z pierwszych objawów ciąży.
|
Angel...
|
|
Kolezanko, czy masz podstawy aby sadzic ze jestes w ciazy?
w sensie zapomniana tabletka, nieprzyjecie drugiej przy wystapieniu wymiotow po (o ile dobrze pamietam) mniej niz 3h od wziecia pierwszej? Ostra biegunka po wzieciu tabletki?I tego typu? |
Ekspert -
 |
|
|
szurumburu
|
|
No właśnie nie i nawet od gdzies pół roku nie chorowałam ani nie brałam żadnych antybiotyków. Pigułę łykam zawsze o tej samej porze, nie zapomniałam, nie wymiotowałam, nie miałam biegunki. myślę po prostu, że te moje obawy, wynikają ze związku w jakim jestem, facet jest kompletnie niedojrzały i wszystko jest na mojej głowie, i sami do końca nie wiemy czy chcemy być razem czy nie.