Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Jedna wizyta w łazience to nie biegunka, nie ma co przesadzać.
|
|
szurumburu
|
|
male pytanko, dwa razy robilam test, oba negatywne, tylko jeden byl strumeiniowy, drugi plytkowy, czy to ze zamiast pobrac krople moczu do pipety, po prostu nasikalam na tester moze miec jakis wplyw na wynik w przypdku testu plytkowego????
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Myśle ze dwa testy nie mogą się mylić.
|
|
szurumburu
|
|
nawet jesli przy tym plytkowym nie postapilam zgodnie z instrukcja i nie uzylam pipety tylko tak jak przy strumieniowym nasikalam???
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
jeżeli był mocz to by wykryło BHCg
|
|
MartkaKot
|
|
Witam wszystkich jako nowicjuszka na tym forum.
Od paru miesięcy biorę pigułki Yasminelle. ostatnio zachorowałam i został mi przepisany lek Amotaks Dis (zawiera amoksycylinę, która może obniżać skuteczność tabletek). Pierwszą dawkę antybiotyku zażyłam w 19.dniu cyklu, w piątek. Nie przerwałam brania tabletek, ostatnią wzięłam w niedzielę. Teraz trwa drugi dzień przerwy. Od czasu brania antybiotyku nie współżyłam, ale odbyłam stosunek w przeddzień zażycia pierwszej dawki leku, czyli w czwartek. Czy mogę obawiać się o ciążę, może jakieś plemniki żyły jeszcze we mnie a mogłam przez antybiotyk dostać owulację? szukałam odpowiedzi na ten temat w internecie i z różnych źródeł wynika, że nie mam się co martwić, bo podobno antybiotyk stopniowo obniża skuteczność tabletek, także ewentualne plemniki zdążyły już umrzeć ;D co wy o tym myślicie?
I drugie pytanie - jeśli nie jestem w ciąży, to czy sam antybiotyk może teraz sprawić, że nie dostanę okresu? Od kiedy biorę pigułki zawsze dostaję czwartego dnia odstawki i teraz boję się, że jeśli nie dostanę okresu za dwa dni tak jak powinno być, zwariuję z obaw o ciążę <:/
|
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Nie masz się o co martwić.
Jeżeli nawet krawienienia nie ma , nie znaczy to od razu ze jestes w ciąży.
Jeżeli jednak go nie bedzie, to zrób test przed rozpoczęciem nowego opakowania/
|
|
MartkaKot
|
|
Uff... trochę mnie uspokoiłaś, dzięki :) |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
|
|
MartkaKot
|
|
No racja, ale z drugiej strony jakieś żywe plemniki mogły zostać we mnie w 36 godzin między stosunkiem a przyjęciem pierwszej dawki antybiotyku <:c a one podobno żyją dłużej...
Straszny nerwus ze mnie. Jeszcze mam 2 dni a już myślę, że nie dostanę okresu jak zwykle w czwartek przez antybiotyki, a bede myslec ze to ciaza...
|
 |
|