Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
PJR
|
|
no i była u gino dzisiaj rano,lekarz stwierdził, że nie ma ryzyka..a jak będzie naprawdę to poczekamy zobaczymy:) dzięki
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
najlepiej tak zrobic<yes>
|
|
kamiko
|
|
Witam
Sytuacja wygląda następująco. Dziewczyna bierze Yasminelle kilka miesięcy i z tym nie ma problemów. ostatnio jednak zachorowało jej sie i musi brać antybiotyk. zaczeła go brać w środę (dzisiaj) rano i ma brać przez tydzień. tabletki ma skończyć brać w poniedziałek.
pytania:
1. czy jest szansa na ciąże w sytuacji gdy w niedziele się kochalismy, a w środę wzięła pierwszą dawkę antybiotyku. niedziela była 14 dniem od początku brania tabletek (skończył się drugi tydzień brania, a zaczął trzeci)
2. czy normalnie odstawia tabletki w poniedziałek i czeka na okres czy łyka bez przerwy ?
pozdrawiam,
jak coś jest niejasne to doprecyzuję |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
1. nic nie powinno z tego byc.
2. robi sobie przerwe normalnie po 21 tabletce, 7 dni i nowe opakowanie. jedynie co antybiotyki zmieniaja to, ze trzeba dodatkowo gumek uzywac. |
 |
|
|
bucefau
|
|
Widzę że temat-gigant, toteż od razu mówię że przeczytałem tylko opis działania itd z pierwszych stron.
Takie pytanie: czy istnieje różnica w skuteczności preparatów o niskiej zawartości hormonów(np. Harmonet), w stosunku do tych o stosunkowo wysokiej zawartości(np. Cilest)? I jakimi kryteriami kieruje się lekarz dobierając tabletki, wiekiem/wagą? |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
nie ma roznicy w zabezpieczeniu. co do kryteriow-to raczej metoda prob i bledow trafia sie na "swoje" tabletki. ginekolog moze wziasc pod uwage wiek, stan cery, owlosienie itd. |
 |
|
|
monika007
|
|
kolezanka powiedziala mi że aspiryna moze obnizac skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych...czy to prawda? |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
NIE prawda
. aspiyna NIE wplywa na skutecznosc tabletek
|
Specjalista -
 |
|
|
kamiko
|
|
dla potomnych: (reakcja na mój post wyżej)
nie jest w ciąży, dostała planowo okresu.
Więc, jeżeli ktoś będzie miał taką sytuację = chill out, no stress.
Pozdrawiam |
 |
|
|
Malevin
|
|
czy po tygodniu od rozpoczecia 1 opakowania yasminelle, jest 100% bezpieczenstwa? przy regularnym braniu oczywiscie |
Specjalista -
 |
|