Siema mam do was pytanie otóz moja dziewczyna brała ponad rok yasminelle i teraz ginekolog przepisała jej ,,Yaz" podobno nowsza odmiana Yasminelle. No i w Yasminellach brala 21 tab 7 dni przerwy i znowu a w Yaz jest 21 normalnych i 4 jakieś dodatkowe białe tabletki które jak bedzie jadła to ma dostać okres i teraz pytania:
1. po co wg są te 4 tabletki??
2. jest sytuacja, moja laska ma okres zwymiotowała tabletke lub miała ostrą biegunkę ewentualeni zapomniała jej zjeśc(tą białą) skutecznosc obniza sie??
1-moze jakies witaminki? nie mam pojecia w ulotce winno byc napisane.
2-kwestia ile czasu po wzieciu tabletki wymiotowala. jak jakies 4 h nie ma co sie bac mi sie czesto zdarza i mama nie jestem. ponizej to taka loteria raczej-wchlonac sie moze ale moze nie i wtedy jest prawdopodobienstwo wtopy.
Z czegow wiem to jest tak:
24 tabletki-to hormony
4pozostałe to placebo.
W czasie brania placebo jest krawienieni z odstawienia. więc można wymiotowac ile się chce
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2009-01-23 21:13:19
shee18 - z tego co się orientuję: bezpłodna nie jesteś ale tabletki działają i możesz się kochać bez dodatkowego zabezpieczenia. Jeśli nie czujesz się pewnie możecie użyć dodatkowo prezerwatywy - ale to tylko dla komfortu psychicznego. Dla pewności poczekaj na opinię specjalistki Miarki
mam takie pytanie moja kobieta zaczeła brac yasminelle 5 dni temu od tego czasu zaczeła chorowac w dzień po pierwszej pigułce katar kaszel itp. jak to może wpłynąć na działanie pigułek i czy trzeba sie konsultować z lekarzem?? to jej pierwsza kuracja hormonalna poza plastrami, czy mozliwe jest ze to pigulki oslabili uklad immunologiczny?? pls help