Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
crs_sc
|
|
jeśli nie wymiotowała, nie miała biegunki, ani nie bierze leków, które mogłyby osłabić działanie tabletek (sprawdzić na ulotce pigułek) to bym sie nie martwił ...
|
Malevin
|
|
witam ponownie
7 dzien brania tabletek, pierwsze opakowanie yasminelle
w czasie seksu (lub zaraz po, ciezko stwierdzic) ulala sie krew, sek w tym, ze jej bylo dosc duzo. Okres skonczyl sie w czwartek
Sa powody do obaw? Naturalna reakcja na hormony czy mamy leciec do gienka? |
Specjalista -
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
norma nawet do 3 miechow takie niespodzianki sie moga zdarzyc. przy 1 opakowaniu mialam ponad pol miech palamienia. kiedys przy harmonecie mialam ten problem. bylam u ginka, ale powiedzial, ze tak bywa i kazal pocinac rutinoscorbin.
wiec po rutinoscorbin do apteki i cierpliwosci. |
 |
|
|
VooDooMan
|
|
Witam.
Tyci problem...
Dziewczyna bierze ponad pół roku tabletki yasminelle. Ostatnio dostała okres brązowy i bardzo skąpy. Trwa to już 2 dzień .. okres się nie rozwija oraz nie zmienia koloru.
Co to może oznaczać? Zahwianie hormonów? Ciąża?
Jak się nie rozkręci do jutra to będę się zastnawiać nad prywatnym ginekologiem żeby ją zabrać bo może coś być z jej hormonami?:/ |
Znawca -
 |
|
|
shee18
|
|
skonczylam brac 1opakowanie kontraceptu. Mam teraz 7dni przerwy. Podczas tych dni jestem bezplodna ? Czy musi zystapic okres przez te 7dni ? i czy jak nie wystapilo to i tak mam wziazc po 7dniach nowe opakowanie ? |
 |
|
|
bambochaaa
|
|
Podczas tych dni jestem bezplodna ?
tak, podczas przerwy jestes bezplodna
Czy musi zystapic okres przez te 7dni ?
nie, w czasie pierwszych miesiecy z tabletkami moze zdarzyc sie tak ze okres nie wystapi
i czy jak nie wystapilo to i tak mam wziazc po 7dniach nowe opakowanie ?
tak
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Ludzie NIEPŁODNA!
Stan bezpłodnosci jest gdy bez stosowania antykoncepcji i regularnym współżyciu nie zachodzi się w ciążę!
Co to skąpych "okresów" Też taki miałam na Yasmin. Ginka powiedziała że to nie oznacza ciąży i czasem niektóre kobiety tak mają.
|
|
shee18
|
|
|
|
bambochaaa
|
|
hehe, faktycznie jest blad, nawet nie zauwazylam i polecialam tak samo
 |