Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
slonce_m
|
ŻABCIA
|
|
|
|
słowianka
|
|
heh ja zdecydowanie tak samo czuje sie bezpiecznie i komfortowo, bo gumeczki beeeeee i tez wroce do tabletek, ale postanowilam dac odetchnac organizmowi od calej tej chemii.ale juz teraz zmienie je, bo po tamtych nie bylo mi tak cudownie, bolesne miesiaczki itd.Ktos moze mi cos powiedziec o Jasmin?one sa tak super jak reklamuja?
|
LukRecJa
|
|
|
|
slonce_m
|
ŻABCIA
|
|
|
|
LukRecJa
|
|
|
|
slonce_m
|
ŻABCIA
|
|
|
|
zbychuwrc
|
|
Mam pytanie odnośnie cilest'u. Dzisiaj mojej dziewczynie skończył się okres. Trwał 4 dni. Czy już jutro możemy bez gumki czy lepiej poczekać aż skończy to pierwsze opakowanie i zacznie drugie ?
Mam jeszcze jedno pytanie. Moja dziewczyna paliła papiersy ok 2 lata. Jednak z chwilą gdy zaczęła brać tabletki rzuciła je. Nie pali już 4 dzień. Czytałem, że nie powinno się palić papierosów jak się bierze tabletki ponieważ mogą nie zadziałać. Chodzi pewnie o zawartość nikotyny w organizmie. Czy jest możliwe że to pierwsze opakowanie nie zadziała z powodu nikotyny w organizmie?
|
butt3rfly
|
|
Mozecie sie kochac bez gumki.
Ani papierosy ani alkohol NIE wpływaja na skutecznosc antynkocepcji.. Chodzi o to, ze gdy kobieta pali i bierze pigułki jednoczesnie zwieksza sie ryzyko zakrzepicy, zawału serca. Wszystko jest napsiane w ulotce.
|
Specjalista -
 |
|
|
zbychuwrc
|
|
A jak ma się sprawa odnośnie picia alkoholu? Chodzi mi np o jedno lub dwa piwa przed wzięciem tabletki lub po ? To tak na przyszłość
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Alkohol nie zmienia właściwości pigułki. Chyba ,że się przecholuje jeżeli dziewczyna zwymiotuje przed upływam 3-4 godzin po wzięciu tabletki, ona mogła się nie wchłonać , a wtedy może spaść skuteczność anty.
|